ePlaneta

Review: HyperX Cloud Mix – Najbolje iz oba sveta

Sveti gral koji bi objedinio sve vrste slušalica u jedan proizvod još nije dostignut, ali mu se HyperX veoma približio. Cloud Mix slušalice imaju najbolje od svih svetova – Bluetooth konekciju i 3,5mm audio‑konektor!

PCPress.rs Image

U PC#260 predstavili smo HyperX Cloud Flight, sjajne slušalice koje su posedovale Wi‑Fi i 3,5‑mm konekcije. Nedostatak takvog pristupa jeste to što je za bežičnu vezu neophodan USB dongle, pa dok je korišćenje na PC računaru lako, bežična konekcija je ostala samo misaona imenica za mobilne telefone, tablete i ostale uređaje. Cloud Mix donosi Bluetooth 4.2 konekciju koja donosi potpunu kompatibilnost sa Bluetooth uređajima, naročito onima kojima je naglasak na mobilnosti.

PCPress.rs Image

HyperX, kao brend orijentisan ka igračima, ne zaboravlja glavnu svrhu slušalica. Tako Cloud Mix ima dva mikrofona – jedan veliki Boom Mic, koji se može odvojiti od slušalica, kao i manji, ugrađen u slušalice, koji se može koristiti za razgovore i druge situacije kada je nezgodno posezati za velikim mikrofonom. Podržani su Teamspeak, Discord, Skype i Mumble protokoli, te su Cloud Mix slušalice kompatibilne sa PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch konzolama, uz PC računare i sve uređaje koji podržavaju Bluetooth.

Pročitajte i:  OnePlus 3 slušalice: udobnost, dizajn i kvalitet zvuka

PCPress.rs ImageSlušalice su kvalitetno izrađene, što je posebno važno zbog dugoročne udobnosti i upotrebljivosti. Prosto je neverovatno da je proizvođač uspeo da uštedi, pa tako masa ovih slušalica iznosi tek nešto ispod 260 grama, što u kombinaciji sa izdržljivim aluminijumskim okvirom i memorijskom penom na slušalicama, ali i na okviru iznad glave, znači da je udobnost maksimalna, što se i te kako može osetiti u direktnom poređenju s drugim slušalicama. Na njima su sve neophodne kontrole, koje su vrlo jednostavne – začas ćete ovladati njima.

HyperX je opremio Cloud Mix 40‑mm Dual Chamber Neodymium drajverima. Impedansa od 40 oma i dve odvojene komore služe da se napravi bolji balans zvuka. Interesantno je da slušalice imaju male otvore, bez čepića. Ukoliko ih manuelno zatvorite, shvatićete da srednji tonovi postaju još bolji, tako da možete da ih zatvorite ukoliko je vernost reprodukcije zvuka prioritet, odnosno da ih ostavite otvorenim ako volite muziku sa intenzivnim basovima, odnosno za gejming potrebe.

PCPress.rs Image

Domet je deklarisan na 10 metara, što ćete sasvim lako postizati, čak i kroz prepreke. Za normalne potrebe, sasvim dovoljno. Iako podržava aptx standard, utisak je da je kvalitet zvuka ipak za nijansu bolji kada se koristi 3,5‑mm adapter. Kapacitet baterije nije formalno deklarisan, ali se navodi da je napunjena baterija u stanju da pruži dvadesetak sati reprodukcije.

Pročitajte i:  Meta istražuje razvoj AI slušalica sa kamerama

PCPress.rs Image

Sve u svemu, reč je o slušalicama koje imaju nekoliko veoma jakih aduta. Kvalitet reprodukcije je na visokom nivou, ali i udobnost prilikom korišćenja, što garantuje da nećete morati da ih posle nekog vremena skidate s glave zbog težine ili neudobnosti. Kompatibilnost je zagarantovana sa svim uređajima koji podržavaju Bluetooth ili 3,5‑mm konekcije, a dva mikrofona su tu i za intenzivne igračke sesije i za komunikaciju u svim prilikama. Uz lake kontrole i odličan kvalitet izrade, HyperX Cloud Mix predstavlja kompletan paket i odličan miks najpoželjnijih osobina prilagođenih širokom spektru uređaja, te samim tim i jednu od najboljih kupovina u ovom trenutku.

Korisna adresa: hyperxgaming.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,