BIZIT Seminar

Review: LC Power Gaming 997B – Kavez zauzdane zveri

Gejming kućišta sve su popularnija i to s punim pravom, budući da predstavljaju elegantnu alternativu tradicionalnim, sterilnim „kutijama“. Nove generacije kombinuju visok kvalitet izrade i posvećenost detaljima s pristupačnom cenom. Da vidimo šta na tu temu ima da kaže LC Power…

PCPress.rs Image

LC Power, dobro poznati kreator raznih rešenja za PC tržište, poznat je po odličnom odnosu uloženog i dobijenog. Svesni su prostora koji imaju i stoga je uvek cilj pokriti sve niše i korisnicima omogućiti bogat izbor. Zato u segmentu pristupačnih gejming kućišta nude ubedljive i dominantne proizvode koji dosta daju za vaš novac. Naglašavamo – iako su pod igračkim brendom, ovakve stvari nisu namenjene samo igračima. Svako ko ceni kvalitet izrade, domišljat stil, unutrašnjost obojenu u skladu sa spoljnim delom umesto običnog lima, moći će da pronađe nešto za sebe u ovoj gami proizvoda.

PCPress.rs Image

Do nas je došao Gaming 997B Hypnos X model kućišta. U samom startu može se videti da je reč o kućištu koje je osmišljeno sa ciljem da „pokaže“ šta sadrži u sebi. Na bočnoj stranici zatičemo veliki prozor koji izlaže oku posmatrača sve što se nalazi u unutrašnjosti, pa je preporuka držati kablove urednim, a kućište čistim. Takođe, napred i na gornjem delu imamo delove koji su ispolirani i providni. S jedne strane, na njima ostaju otisci prstiju, ali s druge, pokazuju ventilatore koji dolaze montirani u kućištu, a kako se radi o RGB ventilatorima koji menjaju boju tokom rada, postižu lep vizuelni efekat.

Pročitajte i:  Najbolje iz 2022. godine: Komponente i periferijska oprema

PCPress.rs Image

Nožice na kojima se kućište drži su visoke, pa se računar lako odvaja od poda. Na prednjoj strani, iza vratanaca, zatičemo veoma prijatno iznenađenje u vidu USB‑C priključka, koji nije standardan ni na daleko skupljim kućištima. Ostatak konektora nalazi se na gornjoj stranici – po dva USB 2.0, USB 3.0 i audio‑priključka.

PCPress.rs ImageUnutrašnjost je dovoljno prostrana da primi standardne ATX ploče, a podržani su i mATX i ITX formati. Veoma nam se dopada što je kompletna unutrašnjost crna, baš kao i spoljašnjost. Na donjem delu se nalazi tunel koji odvaja napajanje (zajedno sa hrpom kablova koji idu od njega) od ostatka računara, dodatno doprinoseći vizuelnoj strani priče.

Moguće je ugraditi do četiri ventilatora od 120 mm, a fabrički su montirana dva LC Power (naravno!) RGB kulera napred i na gornjoj strani. Prostora za rad je dovoljno, a lepo je videti da su u startu već montirani nosači za ploče standardnih ATX formata. Takođe, obezbeđeno je dosta zavoja i rupica za rutiranje kablova.

Pročitajte i:  Najbolje iz 2022. godine: Desktop računari

Kućištem je veoma lako rukovati. Ono nije teško (nešto manje od 4,4 kg), pa ćete ga vrlo lako okretati ili premeštati. To može biti korisno u nekim slučajevima, naročito kada poželite da skinete i operete filtere za prašinu, koji se vrlo lako mogu pronaći i skinuti, ali i vratiti na mesto.

PCPress.rs Image

Samim tim je olakšano održavanje kućišta. Montaža računara je protekla relativno bezbolno. Odsustvo rupica za vodeno hlađenje lako opraštamo, s obzirom na to da prosto nije predviđeno da se u ovakav sistem ubacuju tako skupa rešenja, što opet potvrđuje da je LC Power čvrsto s obe noge na zemlji.

PCPress.rs Image

Gaming 997B Hypnos X nam se dopao. Reč je o relativno pristupačnom (u okvirima kategorije), kompaktnom rešenju koje će omogućiti jednostavno kreiranje odličnog računarskog sistema. Ukoliko vam je potrebno atraktivno kućište koje ne traži da zavučete ruku duboko u džep, svakako treba da bude pri samom vrhu liste prioriteta prilikom naredne kupovine.

Korisna adresa: mid9.rs

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,