Review: Motorola One – Mirno more

Motorola One je telefon koji ima za cilj da korisnicima ponudi alternativu glavnoj seriji pa sada umesto prepoznatljivog dizajna koji je odskakao od konvencionalnog imamo telefon sa zarezom, koji neodoljivo podseća na mnoge druge uređaje. Ukoliko korisnici upravo to žele, a to pokazuju veoma jasno, zašto da ne?

PCPress.rs Image

Motorola One je telefon koji predstavlja neku vrstu alternative. Ukoliko želite uređaj koji je, dizajnerski posmatrano, na liniji onoga što je trenutno popularno, te vam ne odgovaraju modeli G6 linije (po našem mišljenju, sjajni uređaji), onda je ovo pravi telefon za vas. Uostalom, ne ceni svako vizuelni identitet koga se neke kompanije drže. Stoga, One je tu za sve koji smatraju da telefon treba biti „upodobljen” s mejnstrimom.

Pri tome se nije štedelo na kvalitetu izrade. Telefon ima Gorilla Glass zaštitu i deklarisanu otpornost na prskanje tekućinama. Ekran od 5,9 inča ima odnos strana od 19 : 9, te prilično dobro leži u ruci, ali su okviri primetni pa je, bez obzira na zarez, pokrivenost prednje strane ekranom 79,2 odsto. Odlikuje se LTPS IPS panelom, rezolucije 1520 x 720 piksela, pa će biti sasvim primeren potrebama korisnika.

Pročitajte i:  Motorola g60 donosi odlične performanse i 108MP sistem kamera za samo 30 hiljada dinara

PCPress.rs Image

Veliki adut telefona jeste baterija. Iako ima nominalno 3000 mAh, što nije preterana količina u današnje vreme, optimizacija je izvanredna, baš kao i menadžment potrošnje, pa telefon zaista jeste u stanju da radi i po dva dana bez većih problema. Ukoliko je potrebno, relativno će se brzo putem USB-C porta dopuniti zahvaljujući 15 W punjaču.

Softver Motorola One telefona

Dobar deo zasluga za optimizaciju ide na račun činjenice da je Motorola One deo Android One programa. To znači da stiže sa svežim operativnim sistemom oslobođenim bilo kakvih dodataka, sekundarnih interfejsa ili bloatware-a. Rasterećen telefon dobijaće redovna ažuriranja sistema, ali i mesečne bezbednosne zakrpe tokom naredne tri godine, pa korisnici mogu biti mirni s te strane.

PCPress.rs ImageHardverski posmatrano, Motorola se opredelila za oprobanu platformu. Reč je o osmojezgarnom Snapdragon 625 čipsetu čiji CPU radi na 2 GHz, dok je za grafiku zadužen Adreno 506 – možda nije reč o najnovijem rešenju, ali je svakako veoma prikladno, posebno imajući u vidu cenovni razred telefona koji će u slobodnoj prodaji koštati 29.999 dinara. S tim u vezi, raduje i prisustvo 4 GB RAM-a, kao i 64 GB skladišnog prostora, što se dodatno može proširiti putem microSD kartice, maksimalnog kapaciteta 256 GB.

Pročitajte i:  Dostupne šifrovane rezervne kopije za WhatsApp
PCPress.rs Image
Rezultati Motorola One telefona: Antutu, 3DMark i Geekbench

Glavna kamera sastoji se od dva senzora – 13 i 2 megapiksela. Podržan je phase detection autofokus, kao i LED blic. Prednja kamera ima senzor od 8 megapiksela. Osim pristojnih fotografija, uključujući i one sa efektom dubine (tzv. Bokeh), telefon će biti u stanju da snimi i 4K video u 30 fps, odnosno 1080p video u 60 fps. Najzad, tu je i podrška za Google Lens, koja omogućava da AI integrisan u kameru pruža dodatne informacije o slikanim objektima ili proizvodima, skenira QR kodove, pronalazi recept za uslikani obrok.

Fotografije snimljene kamerama Motorola One telefona

Dodamo li na sve to solidnu audio-sekciju, gde imamo FM radio, te 3,5-mm konektor s podrškom za Dolby zvuk, dobijamo veoma zaokruženu celinu koja ima svoje adute u tržišnom nadmetanju. Na vama ostaje da birate u skladu sa dizajnerskim afinitetima – možda vam više odgovara telefon sa zarezom ili pak cenite jedinstveni vizuelni identitet klasičnih Motorola telefona? Kako bilo, Motorola One je ravnopravni kandidat u klasi u kojoj je sve veća gužva, ali potpuno na liniji ideje da je u takvoj gužvi lako pronaći nešto za sebe. Možda to bude baš Motorola One?

Korisna adresa: https://www.motorola.com/rs/sr/home

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,