BIZIT 2022

Review: Samsung Galaxy A7 (2018) – Kad je sedam bolje nego osam

Dinamičan razvoj srednje klase telefona i velika tržišna tumbanja koja su se ponajviše osetila u toj kategoriji rezultovali su time da je Samsung svega par meseci nakon Galaxy A8 izbacio i Galaxy A7 za 2018. godinu – koji je, kako stvari stoje, jeftiniji, a bolji, posebno zbog trostruke kamere.

PCPress.rs Image

Odmah na samom početku treba raščistiti – u svojoj kategoriji, Galaxy A7 (2018) nudi najbolju, a pri tome i najinteresantniju kameru. Zašto to kažemo? Prvi put imamo trostruku kameru u nižoj srednjoj klasi telefona. Pomalo je nestvarno da na zadnjoj strani zatičemo čak tri senzora, od 24, 8 i 5 megapiksela. Najveći i glavni senzor sa otvorom blende od f/1.7 i phase detection autofokusom, ultrawide senzor od 8 megapiksela sa otvorom blende od f/2.4, kao i senzor od 5 megapiksela koji služi za postizanje efekta dubine skupa donose veoma raznovrsno i zanimljivo iskustvo.

Snimci kreirani pomoću Samsung Galaxy A7 (2018) telefona

Naravno, treba imati na umu da, ukupno posmatrano, rezultat možda i nije na nivou najskupljih telefona, ali mu je prilično blizu. Osim toga, telefon nudi raznovrsne opcije snimanja, pa je tako moguće snimiti širokougaone kadrove, premda treba znati da u tom režimu asistencije i blic nisu na raspolaganju. Zato u regularnom snimanju imamo AI asistenciju, Live Focus sa zamućivanjem pozadine, a tu su i AR emoji i nalepnice. Svakako treba istaći i 4K video-snimanje. Napred nalazimo senzor od 24 megapiksela, koji će omogućiti odlične selfije uz razne filtere i opcije ulepšavanja.

Softver Samsung Galaxy A7 (2018) telefona

Kao i druge modele A serije, A7 (2018) odlikuje prisustvo odličnog Super AMOLED ekrana u Infinity Display stilu, bez zareza na gornjem delu. Dijagonala od šest inča s rezolucijom od 2220 × 1080 donosi gustinu prikaza od 411 piksela po inču. Takođe je podržan Always-On displej, kao i na telefonima više kategorije, koji prikazuje osnovne informacije i obaveštenja čak i kada je ekran ugašen. Samsung je upotrebio Gorilla Glass zaštitu, zarad višeg stepena otpornosti na mehanička oštećenja.

Pročitajte i:  Motorola Moto G82 - Dovoljno, zar ne?

PCPress.rs ImageGalaxy A7 (2018) koristi Samsung-ov Exynos 7885 čipset, koji donosi sasvim dobre performanse kombinacijom dva jezgra koja rade na 2,2 GHz i šest jezgara koja rade na 1,6 GHz. Na raspolaganju je 4 GB RAM-a i 64 GB skladišnog prostora, što se može dodatno proširiti memorijskom karticom maksimalnog kapaciteta do 512 GB. Čipset omogućava veoma dobre performanse, no zanimljivo je da je telefon stigao sa operativnim sistemom Android 8.0 Oreo, kao i Samsung Experience 9.0 verzijom korisničkog interfejsa, koji nije najsvežija verzija.

PCPress.rs Image
Rezultati koje Samsung Galaxy A7 (2018) postiže u test programima: Antutu, Geekbench i 3DMark

Interesantna karakteristika telefona jeste skener otiska prsta koji je implementiran u Power tasteru, što ranije nismo viđali u Samsung telefonima. Dolby Atmos „okružujući zvuk” je prisutan i podržan na 3,5-mm audio-izlazu. Samsung Galaxy A7 (2018) ne koristi USB-C, već je tu microUSB konekcija. Telefon će biti dostupan u tri boje – crnoj, plavoj i zlatnoj, tako da će korisnici moći da biraju uređaj po svom ukusu. Baterija ima 3300 mAh i ostvaruje odličnu autonomiju, što znači da će vas telefon služiti barem dan i po, a ako ne spadate u vrlo zahtevne korisnike, i nešto duže.

Pročitajte i:  realme 9 – Razumno dobar izbor

PCPress.rs Image

Na kraju zaključujemo da je Galaxy A7 (2018) veoma zanimljiv uređaj koji u odnosu na A8, koji ima veći broj u oznaci, donosi isti hardver, bolju bateriju i bolji kamera sistem s trostrukom kamerom i mnogo više opcija. U tom smislu, predstavlja sasvim logičan i racionalan izbor, tim pre što je pristupačniji. Veoma nam se dopada kako Samsung odgovara na izazove konkurencije u ovoj cenovnoj klasi, a verujemo da je trostruka kamera samo pokazna vežba za ono pravo što nas tek očekuje – trostruka kamera na top-modelu naredne generacije, Galaxy S10, koji očekujemo početkom naredne godine.

Korisna adresa www.samsung.com/rs

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,