TrendMicro

Review: Wiko View 2 Go – Enchantée

Ukoliko vam je potreban pristupačan telefon s velikom baterijom, na tržištu postoji dosta opcija. Međutim, malo ko može da ponudi kompletan paket na način na koji je Wiko u stanju da to uradi. Ni ostale karakteristike nisu tako loše. Zašto ne dozvoliti sebi da padnemo na francuski šarm?

PCPress.rs Image

Sredinom godine družili smo se s glavnim uređajima View 2 familije pristupačnih telefona kompanije Wiko. Na berlinskom IFA sajmu otišlo se korak dalje, pa tako sada imamo još pristupačnijeg predstavnika popularne serije telefona kojom je francuska kompanija očarala Evropu. Pred nama je View 2 Go, koji ima nekoliko vrlo jakih aduta.

U najjače adute svakako spada trajanje baterije. Telefon dolazi s baterijom od 4000 miliamper-časova, što mu omogućava dugotrajnu autonomiju. Suštinski, zaista se treba pomučiti da istrošite bateriju za manje od dva dana, budući da je telefon izuzetno energetski efikasan. Ukoliko vam je potreban uređaj s velikom baterijom, View 2 Go je zasigurno pravi izbor. Odličan rezultat demonstrira da nije dovoljno gledati napamet broj koji ilustruje kapacitet, jer kombinacija hardverskih i softverskih optimizacija zaista može uticati na trajanje baterije telefona.

Pročitajte i:  Motorola Moto G82 - Dovoljno, zar ne?
PCPress.rs Image
Fantastična autonomija koja praktično garantuje dva dana upotrebe čak i zahtevnijim korisnicima

Druga stvar koja nas je pomalo iznenadila jeste kvalitet kamere, budući da je na solidno višem nivou nego kod konkurenata slične cene. Glavni senzor od 12 megapiksela ima Phase Detection autofokus, veličinu piksela od 1,25 µm, a tu je i LED blic. Međutim, od sličnih uređaja, View 2 Go se izdvaja po video-stabilizaciji (nazvanoj Vidhance), koja unapređuje iskustvo prilikom snimanja videa, pri čemu je maksimalna podržana rezolucija 1080p u 30 fps. Tu je i mnoštvo raznih efekata s kojima se možete igrati, filtera ulepšavanja lica i uopšteno sve što mladi vole. Prednja kamera od 5 megapiksela fino će poslužiti za selfije, te podržava sistem nalepnica koji je usmeren prevashodno prema mlađim korisnicima koji tim putem mogu dobiti “šašave fotografije”.

Fotografije snimljene Wiko View 2 Go kamerom

Sam telefon zadržao je dizajn serije View 2, s veoma dopadljivom poleđinom, presijavajućim bojama i 2,5D ivicama koje vizuelno unapređuju opšti utisak. No, dok su prethodni View 2 modeli imali zarez u obliku malog kruga koji je obavijao prednju kameru, dok sada imamo nešto širi zarez, slično kao kod drugih modernih telefona. Na levoj strani smešten je Dual SIM slot, u kome se našlo mesta i za microSD memorijsku karticu, maksimalnog kapaciteta 128 GB.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Flip 4 - Za svačiji džep

PCPress.rs ImageTelefon se oslanja na oprobano Qualcomm rešenje, pa tako zatičemo Snapdragon 430, što znači da nema previše eksperimentisanja. Reč je o osmojezgarnom procesoru koji radi na 1,4 GHz. Takođe, sa 3 GB RAM-a i 32 GB skladišnog prostora, ne možemo reći da telefonu išta fali, već da su performanse sasvim korektne. Wiko korisnički interfejs unosi minimalne izmene u odnosu na fabrički Android 8.1, i nijednog trenutka korisnik nije opterećen u bilo kom pogledu.

Izgled softvera Wiko View 2 Go telefona

Ekran telefona je dijagonale 5,93“ i rezolucije od 1512 x 720 piksela. To u praksi donosi gustinu prikaza od 282 ppi, a kako je reč o IPS ekranu, jasno je da korisnicima ništa neće nedostajati kada je reč o prikazu. Štaviše, boje su veoma prijatne, ponovo iznad onoga što bismo očekivali od ove kategorije. Tu je i tehnologija otključavanja putem prepoznavanja lica, koja nadomešćuje odsustvo senzora otiska prsta, zaokružujući kompletan proizvod.

PCPress.rs Image

Ne možemo reći da je View 2 Go uneo neku revoluciju, ali predstavlja veoma dobar izbor u svojoj cenovnoj klasi od oko 160 evra. Štaviše, možemo veoma zadovoljno konstatovati da je zaista lepo vreme došlo, ukoliko se ovakvi telefoni prodaju po toj ceni. Wiko je sa View 2 Go uređajem obavio odličan posao i ponudio veoma pristojan uređaj po meri kupaca sa slabijim platežnim sposobnostima, koji ih nikako neće ostaviti sa utiskom da su morali napraviti preterane kompromise.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Fold 4 - Sve bolji i bolji!

Korisna adresa: www.wikomobile.com

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,