ePlaneta

Review: Wiko View 2 Plus – Amoureux, sommes-nous?

Serija View 2 kompanije Wiko proširena je modelima namenjenim korisnicima koji žele pristupačnije telefone. Da francuski proizvođač zna šta radi i šta je tržištu potrebno, pokazuje vrtoglavi rast u proteklom periodu, i to na tradicionalno zahtevnom evropskom tržištu. View 2 Plus nastavlja dobrim, sada već utabanim stazama…

PCPress.rs Image

U suštinskom smislu, View 2 Plus je umnogome naslonjen na Pro varijantu View 2 modela. S tim uređajem deli osnovne hardverske karakteristike, ali i broj kamera. No, veoma važna stvar je unapređena, a to je – baterija. Wiko je u sve nove modele serije View 2 ugradio baterije od 4000 mAh, naspram 3000 mAh, što im je dalo drastično bolju autonomiju. Stoga i View 2 Plus može da se pohvali dugim trajanjem baterije, što će posebno pogodovati korisnicima koji ne žele da kače svaki čas svoje telefone na punjače.

Interfejs Wiko View 2 Plus telefona

Dijagonala ekrana telefona iznosi 5,93“, dok je rezolucija 1512 x 720 piksela. Ekran je IPS tipa i karakteriše ga Full Lamination tehnologija koja olakšava prikaz pri intenzivnijem osvetljenju, tako da će korisnici uživati u dobrim uglovima gledanja i bojama pri jarkom Suncu. Zahvaljujući odnosu stranica 19 : 9, veoma lepo leži u ruci i telefonom se prilično lako rukuje jednom rukom. Gustina prikaza od 282 ppi takođe je u ravni klase. Iznad ekrana se nalazi zarez, i to je značajan dizajnerski detalj – istovremeno i jedini – po kome se Plus izdvaja od „obične” View dvojke. Naime, umesto malog kružnog izreza po sredini, sada imamo širi zarez.

Pročitajte i:  Nova Android funkcija pomaže da izvučete više životnog veka baterije

PCPress.rs Image

Telefon podržava otključavanje putem prepoznavanja lica, a za svaki slučaj, na poleđini je smešten i skener otiska prsta. Zahvaljujući 2,5D ivicama, specifičnom stilu, ali i bojama visokog sjaja, model Plus se nepogrešivo prepoznaje kao deo View 2 porodice. Dizajn je veoma upečatljiv i, rekli bismo, prilično dopadljiv, naročito u domenu pristupačnih telefona na koji Wiko zapravo cilja. Zvučnik je pozicioniran na pomalo čudnom mestu – na leđima, ali je izuzetno glasan. Wiko nije zaboravio ni ljubitelje muzike, pa je tu 3,5-milimetarski audio-konektor za slušalice.

PCPress.rs ImageŠto se hardvera tiče, odabran je – po našem mišljenju, odličan i veoma primeren – Snapdragon 450. Osam jezgara rade na 1,8 GHz, te u kombinaciji s vrlo izdašnom količinom memorije i prostora (4 GB RAM, 64 GB skladište) pružaju veoma dobro iskustvo u radu, tim pre što Android 8.1 Oreo nije posebno opterećen. Ugrađen je Wiko Launcher, koji spada u „najpitkije”, te je iskustvo upotrebe na veoma visokom nivou. Spomenimo i da je prostor moguće proširiti do 256 GB putem microSD kartice, koja ima sopstveno ležište u velikom slotu, što ne smeta istovremenom korišćenju dve SIM kartice.

Pročitajte i:  WhatsApp na Androidu dobija novu traku za navigaciju koja je bliža vašim palčevima
PCPress.rs Image
Rezultati koje Wiko View 2 Plus postiže u popularnim testovima: Antutu, Geekbench i 3DMark

Dve kamere nas podsećaju na Pro model, ali ovde ne zatičemo kombinaciju klasičnog i širokougaonog, već dva standardna senzora. Oba imaju rezoluciju od 12 megapiksela. Kamera podržava Phase Detection autofokus, te snimanje 1080p videa u 30 fps ili 60 fps. Veličina piksela na glavnim kamerama je 1,25 µm. Podržane su AI funkcije, a tu je i LED blic. View 2 Plus podržava Vidhance video-stabilizaciju, kao i Time Lapse / Slow Motion video. Sve u svemu, snimci su veoma dobri, a kamera pruža razne opcije za zabavu. Pored toga, prednja kamera od 8 megapiksela poslužiće odlično za selfije u svakoj prilici.

Snimci napravljeni pomoću Wiko View 2 Plus telefona

View 2 Plus je veoma dobar telefon. Cena bi trebalo da se kreće oko 250 evra i to ga dovodi u direktan sukob s brojnim rivalima, budući da se ova kategorija prilično zahuktala te da je prosečna cena prodatog proizvoda sve niža. Velika imena sve više pažnje obraćaju na ove cenovne razrede, a na kompaniji Wiko je da nastavi da radi dobro i izbacuje odlične telefone poput serije View 2 kako bi se izborila s velikim konkurentima.

Pročitajte i:  Apple je najavio RCS podršku

PCPress.rs Image

Korisna adresa: www.wikomobile.com

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,