Review: Wiko View 2 Pro – drugačiji pogled na svet

Jedan od telefona koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem MWC sajmu i nesumnjivo pobrao simpatije publike, bio je Wiko View 2 Pro. Konačno je stigao do naše Redakcije na test… Zarez ekrana je preko noći osvojio svet, a View 2 Pro je prvi Wiko pametni telefon koji je usvojio ovaj trend kako bi postigao veću efektivnu radnu površinu ekrana. Monolitni dizajn telefona “metalne” konstrukcije dopunjen je zakrivljenim staklenim površinama napred i nazad. To za posledicu ima specifično prelamanje svetlosti na zadnjoj strani uređaja, što doprinosi atraktivnom izgledu, pa ćete dizajnom View 2 Pro telefona biti ponosni kako god da ga ostavite na stolu.

Veliko sočivo na zarezu ekrana dominira prednjom stranom kao jedini element koji razbija monotoniju, barem do momenta kada uključite ekran. Sviđa nam se što je Wiko iskoristio zarez samo za kameru, a zvučnik pomerio na samu ivicu ekrana ne rušeći simetriju. Prednja kamera ima i mogućnosti otključavanja prepoznavanjem lica, za momentalni pristup uređaju. Brušene ivice metalne konstrukcije deluju veoma lepo, a Power taster s teksturom samo je jedan od detalja koji će vam se svideti na ovom uređaju. Zadnja strana krije dve kamere rezolucije 16 Mp i f/1.8, od kojih je jedna širokougaona (120 stepeni), a interesantno je da obe poseduju video-stabilizaciju, što je uvek zgodna opcija prilikom snimanja. Na sredini je smešten senzor otiska prsta, ispod kojeg je ubačen srebrni logotip proizvođača. Čitač otiska prsta ne spada u najbrže na tržištu, ali imajte na umu da što preciznije obavite registraciju prsta, to će njegova detekcija raditi bolje.

Pročitajte i:  vivo predstavio X80 Lite 5G pametni telefon i najavio pre-order period

Wiko se odlučio za Snapdragon a ne MediaTek čipset, pa je osmojezgarni čipset srednje klase oznake 450 sasvim dovoljan da izađe na kraj i sa zahtevnim aplikacijama, u čemu dosta pomaže 4 GB radne memorije. Telefon ima 64 GB skladišnog prostora, koji je moguće proširiti microSD karticama, ali tada zauzimate drugi SIM slot, pa je najbolje da odredite prioritete unapred. Veliki 6″ ekran raspolaže sa 1.100.160 piksela raspoređenih u 1528 redova po 720 piksela, u popularnoj HD+ rezoluciji (19,1:9). Zbog velike razlike u stranicama, telefon je moguće komotno koristiti jednom rukom. Ekran je zaštićen Gorilla Glass staklom koji onemogućava grebanje, što je uvek popularno rešenje, pa ne morate od samog starta da ga umotavate u razne folije i futrole, koje bi narušile izgled smartfona.

Kada je reč o komunikaciji, View 2 Pro ima sve osim 802.11ac i infracrvenog porta, a voleli bismo da Wiko u narednim iteracijama upotrebi USB-C konektor i omogući brzo punjenje koje Snapdragon nudi kroz čipset. Veliki ekran automatski znači i veliku potrošnju, pa se francuski proizvođač odlučio za bateriju kapaciteta 3000 mAh, koja obezbeđuje autonomiju od jednog ipo do dva dana umerenog korišćenja.

Pročitajte i:  Nothing Phone 1: Već se priča o sledećem modelu

Konkurencija u srednjoj klasi jača je nego ikada i proizvođači ratuju kako cenama, tako i performansama. Ovo je super vest za nas, ali loša za proizvođače koji često rade s minusom kako bi se probili na tržištu. Nismo sigurni da li Wiko radi u plusu sa View 2 Pro, ali je ovo telefon koji obavezno treba uzeti u razmatranje ako planirate skoriji upgrade.

www.gigatronshop.com

 

Objavljeno u PC#256)

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,