TrendMicro

Review: Wiko View 3 Pro – Ozbiljan takmac iz ozbiljne priče

Iako je veoma teško istaći se u ogromnom broju modela koji su preplavili sve kategorije koje karakterišemo pristupačnim, Wiko se odlično snalazi. Njihov novi View 3 Pro donosi izuzetne adute kojima se sasvim jasno ističe u odnosu na konkurente i, zašto ne reći, predstavlja opasno (po druge, pre svega) dobru kupovinu!

PCPress.rs Image

Udarni adut Wiko telefona jeste natprosečno dobra kamera, a upravo u tom segmentu francuska kompanija uspela je da nadvisi samu sebe. View 3 Pro, baš kao i njegov prethodnik druge generacije, nudi natprosečno iskustvo – ovo je aparat s najboljim sistemom kamera koji možete da kupite po ceni oko 300 evra. Nije se previše eksperimentisalo i Wiko je ostao veran konceptu kombinovanja standardne i širokougaone kamere, koje je pojačao prisustvom jednog 5 Mp senzora za merenje dubine. Standardni senzor rezolucije 12 Mp je Sony IMX486, s veličinom piksela od 1,25 mikrometara i Phase Detection autofokusom.

Snimci dobijeni kamerama Wiko View 3 Pro telefona

Tu je zatim 120‑stepeni ultraširoki senzor rezolucije 13 Mp, zahvaljujući kome je moguće napraviti snimke koji hvataju daleko šire uglove, što dosta doprinosi osećaju raznovrsnosti prilikom snimanja. Podržana je i AI asistencija prilikom snimanja. Senzor za merenje dubine pomaže prilikom portreta i zamućivanja pozadine. Video‑snimanje je i dalje „samo“ 1080p, ali je stabilizovano, tako da je itekako upotrebljivo. Prednja kamera rezolucije 16 Mp pravi odlične selfije.

Pročitajte i:  Novi Android malver može da vas snima

PCPress.rs Image

Telefon je lep, sa fantastičnom paletom boja. Definitivno ćete u društvu biti zapaženi kao oni koji imaju i koriste nešto drugačije. Svetlolila i smaragdnozelene kombinacije su indikator odlične izrade, pa tako imamo 2,5D zakrivljene ivice. Prednje stranice nisu baš nevidljive, ali nigde nisu izražene.

PCPress.rs Image

Tako IPS ekran dijagonale 6,3 inča dolazi u prvi plan, sa zarezom za selfi kameru umetnutu u vrh, na centralnoj poziciji. Visoka rezolucija 2340×1080 piksela znači da je gustina prikaza čak 409 ppi, što rezultuje oštrom i jasnom slikom, a iz nje se vidi i da je odnos stranica telefona 19,5:9, zbog čega odlično leži u ruci.

PCPress.rs Image

Još jedan značajan adut telefona jeste baterija kapaciteta 4000 mAh, koja se brzo puni zahvaljujući punjaču snage 15 W preko USB‑C porta. Prosečan korisnik lako će izvući i do dva dana upotrebe. U hardverskom pogledu, Wiko se opredelio za Mediatek Helio P60 čipset srednje kategorije. Reč je o osmojezgarnom čipsetu, koji radi na 2 GHz i stiže sa solidnom grafikom, ali i čak 6 GB RAM‑a, pa Android 9 Pie radi brzo i efikasno. OS je u gotovo izvornom izdanju, obogaćen Wiko 9 Launcher‑om, što je pristup koji nam se veoma dopada.

Hardver i rezultati u popularnim testovima: 3DMark, Antutu i Geekbench

Bezbednosne opcije uključuju prepoznavanje lica i skener otiska prsta, smešten na tradicionalnom mestu pozadi. Skladišta ima sasvim dovoljno – 128 GB, a moguće je proširiti ga microSD karticom koja se smešta u hibridni Dual SIM slot. Vredi napomenuti da će postojati i 4/64 GB verzija, koja će biti nešto jeftinija. Najzad, ističemo i prisustvo 3,5‑mm konektora za slušalice, koji drugi kao da gledaju da što pre eliminišu, iz nama nejasnih razloga.

Primeri softvera Wiko View 3 Pro telefona

Wiko View 3 Pro je odličan telefon i dostojan takmac koji može svakome da izađe na crtu. Odlično je „skockan“ i nudi dosta jasnih i opipljivih aduta zahvaljujući kojima može veoma brzo steći prepoznatljivost i naklonost korisnika. Ukoliko odlična kamera, divne boje, baterija velikog kapaciteta nisu dovoljni u ovoj kategoriji, možemo samo da se zapitamo – šta li bi još bilo potrebno? I ne verujemo da bismo pronašli realističan odgovor…

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Fold 4 - Sve bolji i bolji!

PCPress.rs Image

Korisna adresa: rs.wikomobile.com

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,