TrendMicro

Review: Wiko View Prime

O Wiko View pametnom telefonu pisali smo pre nekoliko meseci i bili smo veoma zadovoljni svim stvarima koje ovaj uređaj nudi po vrlo prihvatljivoj ceni. Verzija Prime je slična, ali su specifikacije još zanimljivije.

PCPress.rs ImageDok je Wiko View svojom pristupačnom cenom ciljao nižu srednju klasu kupaca, dotle View Prime pronalazi svoju publiku u višem cenovnom rangu. S veoma sličnim dimenzijama tela i istom dijagonalom/rezolucijom ekrana, View Prime oslanja se na fabletoliki format koji omogućava veoma udoban rad za veliki broj poslova, a i potrošačima se sve više sviđa. Telefona sa ekranima dijagonale oko pet inča sve je manje, jer su ljudi navikli na veće, komotnije ekrane, po cenu nešto većih dimenzija. Upravo je to karta na koju igra Wiko s View i View Prime modelima.

Ozbiljniji hardver prva je velika razlika između modela View i View Prime. Četvorojezgarni Snapdragon 425 ustupio je mesto Snapdragon 430 čipsetu, čiji procesor raspolaže s dvostruko više jezgara istog takta. Iako je grafika ostala ista, View Prime dobio je i upgrade memorije, pa je 3/32 GB postavka porasla na 4/64 GB, što je znatno više prostora kako za procesor, tako i za skladištenje podataka. I senzor primarne kamere dobio je dodatna 3 Mp, dok pravu snagu View Prime krije na polju selfi kamere, koja raspolaže s dva sočiva (20 + 8 Mp). I softver je unapređen, pa kada aplikacija detektuje više lica, automatski prebacuje na širokougaono sočivo kako bi svi lepo stali u kadar.

Moderni 2:1 (18:9) format ekrana i ovde je zastupljen, pa Wiko naglašava mogućnost paralelnog korišćenja dve aplikacije kao jednu od glavnih prednosti ovog odnosa stranica. Rezolucija nije ona koju viđamo na premijum modelima sa sličnim ekranima, već se radi o takozvanoj HD+ rezoluciji od 1440×720 piksela, koja i dalje daje 282 piksela po inču, što je odlično za svakodnevnu upotrebu. Za razliku od View modela, Prime ima metalno kućište, a slot za dve nanoSIM kartice dovoljno je dugačak da ugosti i jednu microSD karticu, pa nije potrebno žrtvovati dual SIM  zarad proširenja memorije, kao što je to uobičajen slučaj.

PCPress.rs ImageI baterija je malo poboljšana, pa umesto 2900 mAh, sad raspolaže sa 3000 mAh, i bez ikakvih problema završićete dan s više od 20 odsto baterije, čak i ako ste napredni korisnik, što je uvek lepa mogućnost.

Iz ugla korisnika, Wiko je lepo pozicionirao svoje View modele. S dovoljno velikim dimenzijama ekrana oba telefona omogućavaju udoban rad, bateriju dovoljnu za jedan dan rada i solidno jak hardver. Dodatne pogodnosti koje dobijate s View Prime jesu metalno kućište, osetno jači hardver, kao i unapređenja na polju kamera, s naglaskom na moćnu dual selfi konfiguraciju. Oba telefona spadaju u cenovno pristupačne modele, a još ako ih pazarite kod operatora, uz ugovor, verovatno ćete ih priuštiti za 1 dinar, pa nemamo sumnje da će i View i View Prime naći put do džepova zadovoljnih korisnika.

www.gigatronshop.rs

(Objavljeno u PC#251)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,