BIZIT 2022

Revolucija ili još jedan pucanj u prazno?

Nintendo je kompanija koja je već nekoliko puta pokazala da ume da napravi proizvode koji menjaju svet, ali isto tako i da ponekad umeju žestoko da pogreše sa drugima. Najnoviji pokušaj redefinisanja pojma igranja se zove Switch, i velika je šansa da ste dosad naišli na neku reklamu ili video koji promoviše novu Nintendo konzolu.

PCPress.rs Image

Na događaju koji je održan rano jutros po našem vremenu u Japanu najavljena je prodaja nove Switch konzole za 3. mart po ceni od 280 funti. Switch je zamišljen kao hibrid između portabilne i kućne konzole, što ga čini jedinstvenim rešenjem koje vam omogućava da se igrate kod kuće, a onda nastavite na putu, gde god da ste krenuli. Ono što je zanimljivo je da je nakon konferencije i najavljene cene, koja je definitivno mnogo viša od očekivane vrednost Nintendo akcija pala za više od 5 odsto.

PCPress.rs ImageU svakom slučaju Switch je najskuplja konzola u istoriji kompanije, a jedina koja joj je iole prišla blizu je Nintendo 64 ili 1997. godine, koji je koštao 250 funti. Na događaju su predstavljene i nove igre, kao što je to već postala praksa: Legend of Zelda: The Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe i Splatoon 2 (april), kao i Super Mario Odyssey (do kraja godine).

Pročitajte i:  Kirby’s Dream Buffet na Nintendo Switch-u

Očekivano, pojaviće se i nove igre za više igrača koje će iskoristiti inovativne Joy-Con kontrolere u kojima igrači gledaju jedan u drugog, a ne u ekran zarad reakcije, posebno u igrama koje forsiraju scenarija kao što su duel sa Divljeg Zapada ili boks. Najavljen je i dolazak velikih mega-popularnih franšiza, kao što su FIFA, Minecraft, NBA 2K17, Skyrim i Fire Emblem Warriors.

Za pomenutih 280 funti dobijate konzolu, sa dva Joy-Con kontrolera, koji se povezuju na 6,2-inčni ekran osetljiv na dodir, koji se povezuje na dock za igranje na TV-u. Igre će koristiti kertridže umesto diskova, a Joy-Con kontroleri mogu da budu individualni kontroleri ili da se koriste zajedno, a poseduju detekciju pokreta i infracrveni transiver. Dodatne kontrolere je moguće naručiti, a set nikako nije jeftin – 75 funti.

PCPress.rs ImageU startu će uz Switch dolaziti i online servis za online igre, koji će do jeseni biti besplatan, a onda će početi naplata, po uzoru na Xbox Live i PlayStation Plus. Preko servisa je moguće razgovarati sa drugim igračima, zakazivati partije, ali i spojiti konzole zajedno zarad igre sa više igrača, sa maksimalno osam konzola.

Pročitajte i:  Uskoro nam stiže set novih staza za Mario Kart 8 Deluxe

Šta mislite o Nintendo Switch konzoli? Očekujemo vaše komentare ispod.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,