Rezervisanje hotelskih soba i letova direktno u Google Search rezultatima

Kompanija Google je 6. februara obavestila korisnike da je promenila način na koji se pretražuju hoteli, te ponude avio-kompanija na pametnim telefonima, kako bi planiranje putovanja učinila jednostavnijim.

PCPress.rs Image

Tom prilikom je rečeno i da je hotelsku sobu sada moguće rezervisati u okviru Google Search rezultata, pa korisnik može da pregleda rezultate pretraživanja koji uključuju i fotografije, te tako dobije uvid u ponudu, a bez napuštanja stranice. Na isti način je moguće doći i do datuma kada su neke ponude dostupne, te cena, a korisnici sada mogu i da rezervišu hotelske sobe direktno u rezultatima pretraživanja, a zahvaljujući novoj opciji iz Google-a.

Ista opcija važi i za avionske letove, te korisnici mogu da rezervišu karte u okviru rezultata pretraživanja, te uporede različite letove i avio-kompanije kako bi lakše doneli odluku. Ove opcije mogu da se pretražuju i po željenim destinacijama, te da se tako dobiju svi dostupni hoteli, kao i termini letova. Polje “More Destinations” nudi i predloge koji su slični željenoj destinaciji, te lokacije koje se nalaze u blizini, kao i listu proverenih kompanija koje bi mogle da obezbede dodatne usluge tokom putovanja.

Pročitajte i:  Više nećete morati da kažete „Hey Google“ za neke komande Asistenta

Na ovu ideju se došlo jer sve više korisnika planira putovanja uz pomoć pametnih telefona, budući da je sve manje onih koji imaju vremena koje bi odvojili da to obave kod kuće, te destinacije istražuju sedeći za kompjuterom, a sve je više i onih koji prave izmene u poslednjem trenutku, pa nemaju strpljenja da otvaraju više stranica kako bi došli do web-sajta željenog hotela ili avio-kompanije.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , ,