Top50 Glas publike

Ričard Branson napušta mesto predsednika Virgin Hyperloop One

U izjavi koju je objavio Reuters, Ričard Branson je najavio svoj odlazak sa mesta predsednika kompanije Virgin Huperloop One. Branson je naveo da kompanija zahteva da joj se posveti mnogo više vremena nego što je on trenutno u stanju.

PCPress.rs Image

„U ovoj fazi razvoja kompanije osećam da ona zahteva predsednika koji će više od mene moći da se fokusira na posao i poslovne mogućnosti. Za mene će biti teško da ispunim tu obavezu, jer sam već mnogo vremena posvetio mojim filantropskim obavezama i drugim poslovima unutar Virgin Group-e“, rekao je Branson.

Najveći Hyperloop investitor je kompanija DP World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Inače, prva DP World investicija u Virgin Hyperloop datira iz 2016. godine, a ranije ove godine napravljeno je logističko partnerstvo ove dve kompanije koje za cilj ima uvođenje hyperloop tehnologije u industriju..

Ranije ovog meseca, Virgin Hyperloop je predstavio rezultate studije izvodljivosti napravljene u saradnji sa kompanijom Blac & Veatch, za rutu koja bi povezala St. Louis i Kansas City.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,