BIZIT 2022

RIM predstavlja dva nova BlackBerry Bold smart telefona

PCPress.rs ImageKompanija RIM predstavila je u ponedeljak dva nova BlackBerry Bold smartfona koji će koristiti novi BlackBerry 7 operativni sistem.  Modeli Bold 9900 i Bold 9930 su dosad najtanji smart telefoni, tanki svega deset i po milimetara, a pritom su, s procesorom od 1,2 GHz, najjači iz ove kompanije.

Cena novih telefona nije objavljena, ali očekuje se da će se pojaviti na tržištu sredinom ovog leta. Novi BlackBerry 7 operativni sistem dizajniran je da bude brži i jednostavniji za upotrebu, s poboljšanim pretraživanjem, podrškom za glasovnu pretragu i opcijama da se odvojeno upravlja ličnim i poslovnim sadržajem na telefonu.

BlackBerry 7 takođe uključuje i punu podršku za korišćenje i prebacivanje dokumenata kao što su Word, Excel i PowerPoint direktno na telefon.

Pretraživanje interneta preko starijih modela ovog telefona dugo je bilo razočarenje za korisnike. Zato sada predstavnici ove kompanije obećavaju velika poboljšanja i u tom segmentu.

Oba smart telefona imaće ekran osetljiv na dodir dijagonale 2,8 inča, qwerty tastaturu i težiće približno 120 grama. Telefoni su napravljeni za lako skladištenje podataka s internom memorijom od 8 GB i podrškom za mikroSD karticu od 32 GB. Oba telefona opremljena su kamerom od pet megapiksela kao i podrškom za snimanje video zapisa od 720 piksela.

Izvor: ComputerWorld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,