ePlaneta

Rittal micro data centar: Data centar za svaku okolinu

Svedoci smo ekspanzije edge data centara: serveri i telekomunikacije su sve bliži mestu radnje, industriji, saobraćajnim čvorovima, medicinskim centrima, tamo gde se podaci prikupljaju, obrađuju i koriste. Tržište zahteva rešenja za edge data centre koja će zadovoljiti kapacitetom, pouzdanošću i ekonomičnošću.

PCPress.rs Image

Po prirodi stvari, rubovi virtuelnog sveta dolaze u dodir sa fizičkim svetom, koji nije uvek prijateljski i ugodan. Pitanje je: kako zaštititi naš edge data centar od uticaja okoline na mestima koja nisu pogodna za našu opremu?

Rešenje su micro data centri koji, pored funkcionalnih zahteva, ispunjavaju i zahteve zaštite od uticaja okoline i rizika koji su u njoj prisutni.

Šta obezbeđuje Rittal micro data centar

Srce MDC-a je robusni i fleksibilni rek velike nosivosti u koji ćete smestiti svoje servere i drugu opremu. Visine idu do 47U, a dubina do 1200 mm.

Opremu napajate pouzdanim redundantnim sistemom distribucije, korišćenjem inteligentnih PDU jedinica s merenjem i upravljanjem potrošnjom.

PCPress.rs Image

Efikasni sistem hlađenja obezbediće optimalne radne uslove za vaše servere, baziran na DX klimama s redundantnim spoljnim jedinicama.

Pročitajte i:  Rittal je razvio megavatno hlađenje za AI

Rizik od požara je minimiziran ugradnjom DET-AC sistema automatske detekcije i gašenja požara.

Budući da se ugrađuju na najčešće neposednutim lokacijama, obavezan je CMC III sistem nadzora i upravljanja fizičkim parametrima prostora.

Rittal micro data centar: potpuna zaštita od uticaja okoline

Rittal MDC obezbeđuje vrhunsku zaštitu od svih rizika u okolini:

  • Zaštita od požara u klasi F90 prema DIN 4102, uz održavanje maksimalnog porasta temperature ΔT<50 K, vlažnost vazduha <80% u sistemskom 30-minutnom testu.
  • Mehanička i zaštita od prodora vode: IP56 prema IEC 60529.
  • Zaštita od prodora dima u skladu sa DIN 18095-2:1991-03.
  • Zaštita od provale RC2 / RC3 / WK4.

Koje su dodatne prednosti MDC rešenja?

Fleksibilnost i modularnost: proširenje prema potrebi dodavanjem željenog broja segmenata. MDC se sastoji od segmenata koji se mogu dodavati u niz do željene veličine, uz očuvanje svih zaštitnih karakteristika. Proširenje se može obaviti i sa opremom u radu, tako da nema zastoja. Na taj način MDC može da raste paralelno s potrebama korisnika, a investicija može da se delimično odloži u skladu s tim.

Pročitajte i:  Schneider Electric: Data centri i veštačka inteligencija

PCPress.rs Image

Brza i jednostavna implementacija: bez projektovanja, bez potrebe za građevinskim i drugim dozvolama. MDC se projektuje i isporučuje kao celina gotova za ugradnju, sa svim pratećim sistemima, montiranim, povezanim i ispitanim. Kao gotova jedinica, ugrađuje se bez posebnih građevinskih radova, bez buke, prašine i prljavštine.

Ugradnja u najbržem mogućem roku: spreman za rad za 48 sati. Minimalna priprema, spojena, ispitana celina i naša stručna ekipa garantuju ekstremno brzu montažu i puštanje u rad.

Lako za preseljenje: demontaža i ponovna montaža brze su i jednostavne. Zaštita investicije sastoji se i u mogućnosti lakog preseljenja, pošto je sistem spajanja takav da omogućava laku i jednostavnu demontažu i ponovnu montažu na drugom mestu.

PCPress.rs Image

Kome je potrebno MDC rešenje?

Ugradili smo ih na različitim mestima i raznovrsnim korisnicima. Ipak, MDC može biti najkorisniji:

  • Kompanijama koje imaju distribuiranu mrežu s lokalnim potrebama za obradom podataka.
  • Kompanijama koje upravljaju saobraćajnom infrastrukturom.
  • Sistemu zdravstva za lokalne baze podata i njihovu obradu.
  • Svima koji koriste edge tehnologiju…

Vesimpex ima bogato iskustvo u planiranju micro data centara, njihovoj implementaciji i održavanju. Javite nam se ako imate dodatnih pitanja…

Pročitajte i:  Vertiv: UPS nove generacije

Korisna adresa: Vesimpex.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,