Top50 Glas publike

RNIDS-ova edukacija o poslovanju na Internetu u Šapcu

Treći skup u jesenjoj seriji jednodnevnih besplatnih predavanja „Na klik do kupca“, koju Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) organizuje u saradnji sa srpskom internet zajednicom, biće održan u Šapcu24. oktobra, od 10 do 14 h, u Biblioteci šabačkoj, Masarikova 18. Edukacija je namenjena mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima iz Šapca i okoline, koji imaju poslovnu potrebu i ličnu želju da unaprede prisustvo svoje firme na Internetu. Program se sastoji od četiri predavanja kroz koja će četiri predavača da govore o osnovnim internet znanjima bitnim za male biznise u Srbiji.

PCPress.rs Image

Predavanje Ivane Ćirković, koja je internacionalni predavač i sertifikovani trener svetske Digital Communication Network organizacije  odgovara na pitanje šta je digitalna transformacija, možemo li je izbeći i na koje načine utiče na današnje poslovanje. Učesnici će saznati više o tome šta digitalna transformacija nije, a šta jeste; koji su ključni elementi; koji su primeri dobre prakse iz kojih se mogu izvući pouke.

Predavanje Predraga Milićevića, rukovodioca Sektora marketinga i komunikacija RNIDS-a, će dati odgovore na pitanja:

  • Kako pravilno biti prisutan na Internetu?
  • Zašto kažete “moje” kad mislite na tuđe? Gde leži opasnost?
  • Kakav je pogled na Internet iz ugla Gugla?
  • Na šta obratiti pažnju prilikom izbora naziva domena?
  • Šta se dešava sa biznisom kad njegov domen više nije njegov?

Predavanje blogera, Dragana Varagića „Kako razumeti razloge za izradu veb sajta?“ govori o tome šta znači iz poslovne perspektive izrada veb sajta, i kako se kao privrednik pripremiti i učestvovati u njegovoj izradi? Kako odabrati rešenje za izradu veb sajta koje odgovara ciljevima kompanije? Šta sve čini trošak izrade jednog veb sajta? Kako brzo ostvariti efekte novog veb sajta, a kako dugoročno obezbediti efekte njegove upotrebe?

Predavanje Žarka Ptičeka, arbitra u Komisiji za rešavanje sporova povodom registracije nacionalnih internet domena, pod nazivom „Čega se (ne) treba plašiti u onlajn trgovini“ daje praktične odgovora na pitanja:

  • Kojim zakonima je regulisana internet prodaja i pružanje usluga putem Interneta?
  • Šta je “ugovor po pristupu” i zašto je on bitan?
  • Kako se štite prava potrošača kod ugovora na daljinu?
  • Kako obrađivati podatke o ličnosti u skladu sa zakonom?
  • Koje su obaveze i odgovornosti internet trgovca?

Svi zainteresovani za prisutvo na predavanjima treba da se prijave najkasnije do 23. oktobra, popunjavanjem ovog onlajn formulara. Edukacija je besplatna, ali je prijavljivanje obavezno zbog ograničenog broja mesta.

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,