Zebra

RNIDS proslavio dve godine rada

Registar nacionalnog Internet domena Srbije proslavio je 5. marta dve godine rada, svečanošću koja je održana u prostorijama Privredne komore Srbije. Za dan Registra odabran je 10. mart, dan kada je 2008. godine u 12 sati započela zvanična registracija našeg domena, a proslava je održana pet dana ranije, zbog konferencije ICANN-a u Keniji.
Proslava je imala i radni karakter: prisustvovali su i predstavnici evropskih registara koji su se odazvali pozivu. Vim Degezele, menadžer za komunikacije u Savetu evropskih registara nacionalnih domena najvišeg nivoa (Council of European National Top Level
domain Registres, CENTR
), Julija Ovčinikova, član Saveta Koordinacionog centra za domen .ru (Coordination Center for TLD .RU) i dr. Manel Sanroma, član Stručnog saveta Fondacije tačkakat (Fundació puntCat), izneli su svoja iskustva i dali praktične savete koji mogu biti od koristi za uvođenje ćiričnog domena. Pored njih, proslavi su prisustvovali Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo, Nenad Marinković, direktor RNIDS-a i Mirjana Tasić, savetnik direktora RNIDS-a.

Ova svečanost ujedno predstavlja i početak javne rasprave o uvođenju ćiriličnog domena i najavu prestanka rada .yu domena, koji treba da bude ugašen 30. marta u 12 sati.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  RNIDS: Domeni i rizik poslovanja
SBB

Tagovi: ,