BIZIT 2022

Roboti na biciklističkoj stazi

Poslednjih godina pokrenut je veliki broj startap kompanija čiji je cilj da u isporuku robe uključe i robote, a jedna kompanija iz Mičigena dodala je toj trci novi element, budući da robote želi da postavi na biciklističke staze.

PCPress.rs Image

Naime, kompanija Refraction AI predstavila je nedavno robota za isporuku pod imenom REV-1 koji se kreće na tri točka, te, kako tvrde iz kompanije, predstavlja prekretnicu kada je isporuka paketa u pitanju. Novi robot je veći od većine svojih dosadašnjih mehaničkih kolega koji se bave isporukom robe, ali je manji i isplativiji od autonomnih vozila koja su namenjena za ovu granu industrije. Uprkos tome što ima veće dimenzije REV-1 je lagan i troši manje energije, što mu omogućava da prođe kao vozilo koje može da se kreće biciklističkom stazom, a budući da je širok tek nešto preko 80 santimetara lako može da se smesti u jednu biciklističku traku.

Ipak postoje i oni koji tvrde da bi robot uprkos odgovarajućim dimenzijama mogao da iritira građane, budući da se u ovoj američkoj državi već protestovalo protiv robota koji se kreću pločnikom, te ometaju kretanje građana.

Pročitajte i:  „Ovde smo da služimo ljudima, a ne da ih zamenimo“ - roboti

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,