BIZIT 2022

Roboti za zagrljaje

Posetioci Diznilenda, naročito deca, vole da sretnu svoje omiljene likove iz filmova i animiranih filmova, te da ih zagrle. Kao što znate, lutke Diznijevih junaka u prirodnoj veličini kreću se uz pomoć glumaca koji se nalaze u njihovoj unutrašnjosti, kojima nije uvek lako da kontrolišu suptilne pokrete koje zagrljaj zahteva.

 

PCPress.rs Image

Kompanija Disney Enterprises prijavila je patent koji ukazuje na to da njihovi stručnjaci rade na humanoidnim robotima. Prijava za patent, koju su podneli u aprilu 2017. godine, sadrži opis „robota mekanog tela, koji će biti namenjen za fizičku interakciju sa posetiocima.“

Dok tehnički detalji možda i ne zvuče toplo i ljudski, ideja je da roboti baš tako izgledaju. Neki delovi robota, poput ruku i torza, biće ispunjeni nekim gasom, ili jednostavno vazduhom, koji bi, promenom pritiska u džepovima, trebalo da simulira osećaj živog tela. Robotom bi se upravljalo daljinskim upravljačem, te bi se tako kontrolisala bezbednost posetilaca.

Da li će ovi mekani, humanoidni patenti ostaviti ljudske glumce bez posla? Verovatno ne, jer će ljudska ruka i u bližoj budućnosti nastaviti da kontroliše njihovo kretanje.

Pročitajte i:  Robot koji čuva parking mesto i puni bateriju

Izvor: howstuffworks.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,