BIZIT 2022

Robotska saksija koja biljke nosi ka suncu

Oni koji brinu o svojim kućnim biljkama muku muče sa nedostatkom sunčevih zraka, a posebno u zimskom periodu. Nova robotska saksija mogla bi da reši taj problem, te da biljke ponese ka suncu, pravo u budućnost.

PCPress.rs Image

Saksija budućnosti pomalo podseća na pauka, budući da je obogaćena sa šest nožica uz pomoć kojih može da se pokreće. Radi se o modelu HEXA Planter, a funkcioniše tako što se uvek pomera ka najsunčanijem delu prostorije. Pored toga što vodi računa o svom zelenom domaćinu, saksija može da uđe u interakciju i sa vlasnikom biljke, te da se zavrti ili zaigra po komandi.

Eksperti tvrde da kućne biljke blagotvorno utiču na svoje vlasnike, te smanjuju stres i povećavaju produktivnost. HEXA Planter je tu da osigura da biljke dobro obavljaju svoju funkciju, a saksija koja se kreće prema suncu možda je jedna od najzanimljivijih inovacija u poslednje vreme. Proizvod još uvek nije stigao na tržište, a kada se to bude dogodilo moći će da se nabavi po ceni od 949 dolara. Budućnost košta, a robotski suncokreti nisu jeftini.

Pročitajte i:  „Ovde smo da služimo ljudima, a ne da ih zamenimo“ - roboti

Izvor: Bustle

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,