BIZIT 2022

Rocket League postaje free-to-play

Kad god neka igra koja je popularna prelazi u fazu free-to-play, to brzo odjekne gejmerskim svetom. Ovih dana sve igrače pozitivno je iznenadila vest da će izuzetno popularna igra na Steamu Rocket League postati free-to-play. Pored toga, igra će se proširiti i na druge platforme.

rocket league free to play

Igra dobija napredak, više platformi i takmičarski rang

Rocket League igra doživljava velike promene. Poslednje inforamcije govore da će kasnije tokom leta, ova popularna igra postati free-to-play. Pored toga, igra će doživeti napredak i širenje na više platformi, ali i razvoj elemenata poput kupovina u igri, napredovanje samog takmičenja i takmičarski rang. Stvari će se značajno promeniti i za PC verziju igre. Kada se pokrene free-to-play verzija, ona će se automatski prebaciti iz Steama u Epic Games (vlasnik igre Fortnite kupio je ovaj studio prošle godine).

Ova igra će tako debitovati na drugim platformama, biće identična gde god da se igra, i postaće potpuno funkcionalna cross-platform igra. Svako ko je već vlasnik igre Rocket League, moći će da nastavi da igra igru uz punu podršku za buduća ažuriranja i funkcije. Međutim, verzija sa platforme Steam više neće biti dostupna za preuzimanje. Da bi se razdvojili oni koji su igru već platili od novih igrača koji će je igrati besplatno, studio je ponudio sve DLC-ove brendirane Rocket League igre objavljene pre free-to-play verzije. Više informacija očekuje se u narednim nedeljama.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: