Roditelji tuže Epic Games zbog Fortinite-a

Grupa roditelja iz Kanade tužila je Epic Games zbog toga što njihova deca pokazuju simptome zavisnosti od Fortinite-a. Tri roditelja su se još u julu požalila da su njihova deca postala zavisna od Fortinite-a, da su prestala da spavaju, jedu i da se tuširaju, kako bi imali više vremena da igraju ovu igru. Pre nekoliko dana, Sud je odlučio da postoje osnove za tužbu i ona je prihvaćena.

fortinite

Naravno, ovo znači da je „borba“ između roditelja i Epic Games-a tek započela. Tužilac je objasnio da je optužba podneta po ugledu na optužbe protiv proizvođača duvana. Naime, niko nije mogao da u kratkom vremenskom periodu postane zavistan od duvana, već je to dugotrajan proces, a štetne posledice pojavljuju se tek nakon više godina konzumacije. Ista analogija primenjena je i na ovom slučaju.

Međutim, Sud smatra da te dve stvari ne mogu da se upoređuju, i da ne postoje dokazi da je Epic Games napravio Fortinite s ciljem da stvara zavisnost kod igrača. To ipak ne znači da se neće stvoriti zavisnost kod nekih osoba, kao i da su proizvođač i distributeri igre mogli da pretpostave tako nešto.

Pročitajte i:  Epic Games poklanja igru Sunless Skies: Sovereign Edition

Epic Games se ne slaže sa takvim stavovima i navodi da roditelji mogu da dobiju izveštaje koji pokazuju vreme koje su njihova deca provela igrajući Fortinite na nedeljnom nivou, kao i da je za kupovinu igre bila neophodna dozvola roditelja. Oni su spremni da idu na sud i smatraju da će dokazati da su optužbe neosnovane.

Inače, Fortinite je jedna od najpopularnijih igara, koju aktivno, na mesečnom nivou, igra više od 80 miliona igrača.

Izvor: Business Insider

Facebook komentari:

1 thoughts on “Roditelji tuže Epic Games zbog Fortinite-a

  • 18. 12. 2022. at 10:17
    Permalink

    E bas ste dosadni nek deca iz canade ne igraju fornite nezalite epik game oni nisu krivi

Comments are closed.