Top50 Glas publike

Roku OS 10.5 će proširiti vodič i muzičku podršku

Roku je danas izneo zaključke sa ažuriranja Roku OS 10.5. Verovatno najveća promena koju ćete primetiti je u vodiču TV kanala uživo na kanalu Roku. Sada ima više od 200 besplatnih kanala uživo (različitog stepena interesovanja i zabave), a sada možete dodati TV kanal uživo direktno na početni ekran. To je još jedan dokaz da kanali podržani oglašavanjem neće nigde otići i da se svi moramo navikavati na to.

PCPress.rs Image

Roku streaming plejeri više neće dobijati ažuriranje mesecima pre Roku televizora

Roku OS je namenski napravljen za striming televiziju, a naš laserski fokus nam omogućava da isporučujemo ažuriranja koja imaju uticaj i olakšavaju striming za širok spektar korisnika“, rekao je Ilia Asnis, potpredsednik Roku. „Uz Roku OS 10.5, potrošači koji žele da koriste svoj glas sada mogu pristupiti novim funkcijama i načinima da brzo dođu do sadržaja..

Sve što treba da uradite je da potražite „TV uživo na Roku kanalu“ i instalirate. Preporučuje se upotreba glasovnog pretraživanja preko kucanja, što je zgodno jer se ažuriranjem Roku OS 10.5 proširio broj kanala koji podržavaju glasovne komande. Sada je dostupno za skoro sve kanale koji su vezani za Roku pretragu – uključujući Netflik, a sada čak i Spotifiy za muziku.

Pročitajte i:  Android malver krade Facebook naloge

Roku sa ovim odskače od svoje konkurencije u smislu jednostavnosti.

PCPress.rs Image

Sada možete da koristite svoj glas za unos podataka e-pošte, lozinke i PIN-a, tako da više ne morate da se petljate strelicama i tastaturama na ekranu. Još uvek ne podržava svaka tastatura Roku Voice (što je samo podsetnik da Roku zaista treba da standardizuje tastature na ekranu širom platforme). Kada se to dogodi, videćete ikonu mikrofona i tada možete da govorite da biste uneli nešto.

 

Aplikacija Roku na iOS-u i Android-u takođe se malo prepravlja.

Uz muzičku integraciju dolaze i nova podešavanja zvuka i integracije zvučnika, uključujući mogućnost kombinovanja Rokuovih zvučnih traka sa Roku bežičnim zvučnicima kao prednjih zvučnika (ranije su se mogli koristiti kao zadnji), tako da možete imati odgovarajući 3.1 ili 5.1 surround zvuk.

Izvor: Digitaltrends

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,