Top50 Glas publike

Rubikova kocka koja se sama slaže

U budućnosti roboti će verovatno završavati sve zadatke koje ne želimo da uradimo, kao što su čišćenje toaleta, bacanje smeća ili možda rešavanje Rubikove kocke.

PCPress.rs Image

Ako vam je mađarska zagonetna kocka zadavala muke, sve što je trebalo da uradite je da u nju ubacite nekoliko delova elektronike, dodate na to svoje programerske veštine i napravite kao što je to japanski YouTuber Human Controller uradio – Rubikovu kocu koja se sama rešava.

Za razliku od regularne Rubikove kocke, koja je izrađena od plastike, ova Rubikova kocka koja se sama rešava je sastavljena od serije modularnih delova koji su fiksirani na sferični, 3D odštampani centar. Na šest strana centralnog mehanizma nalaze se šest rotirajućih delova koji omogućavaju kocki da se sama kontroliše (ovde možete pogledati rastavljenu kocu).

Rezultat je Rubikova kocka koja se šeta preko stola, rotirajući svoje strane kako bi se rešila brže nego što ste ikada mogli (osim ako, naravno, niste brzi u slaganju kocke). Ovo, svakako, nije prvi put da pišemo o tehnologiji vezanoj za slaganje Rubikove kocke, te smo ranije pisali o varijanti sa Bluetooth-om.

Pročitajte i:  Rade kao pčele: Dronovi koji grade kuće

Izvor: CNET

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,