ASUS ROG Flow

Rudarenje kriptovaluta utiče na poslovanje kompanije Nvidia

Potrebe i prohtevi digitalnih rudara doveli su do nestašice GPU-ova na tržištu, budući da ih ovi kupuju kako bi organizovali sisteme potrebne za rudarenje. Neravnoteža u ponudi i potražnji grafičkih procesorskih jedinica postala je toliko očigledna, te je u januaru izazvala reakciju iz kompanije Nvidia, odakle su apelovali na prodavce da njihove GPU-ove prodaju gejmerima, pre nego digitalnim rudarima. Budući da se stanje još uvek nije promenilo, iz kompanije poručuju da čine sve što je u njihovoj moći da ovaj problem prevaziđu.

Odnos Nvidia-e prema rudarenju kriptovaluta nije ni malo jednostavan, te je kompanija nedavno prijavila prihod od 2,91 milijardu dolara za poslednji kvartal 2017. godine, što je za 10% više od prethodnog kvartala, a tome su doprineli i rudari, te njihova glad za GPU-ovima iz ove kompanije. Iako je upravo kripto-groznica dovela do ovakvih rezultata, iz kompanije i dalje ističu da su njihovi proizvodi najpre namenjeni gejmerima, budući da su svesni da bi kripto-manija mogla da se završi isto onako naglo kao što je i počela, te da je neophodno da se povede računa o korisnicima koji će ostati odani brendu i nakon toga.

Pročitajte i:  Nastavlja se nestašica NVIDIA i AMD grafičkih kartica 

Nvidia očekuje slične rezultate i kada je tekući kvartal u pitanju, a još uvek nije pojašnjeno na koji način planira da obezbedi primat gejmerima u odnosu na rudare, te se pretpostavlja da bi jedan od načina mogao da bude snižavanje cena kada su u pitaju proizvodi koji ne interesuju one koje rudare, već isključivo zaljubljenike u video-igre.

Izvor: TechSpot

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , ,