VMware-vForum

Rusija i Norveška formirale telefonskog giganta

VimpelCom-WeatherInvestment-100410 Rusko-norveška grupacija Vimpelkom (Vimpelcom) sklopila je danas ugovor s kompanijom Veder (Weather) investment egipatskog milijardera Nagiba Savirisa o stvaranju petog po veličini operatera mobilne telefonije u svetu.

"Vimpelkom i Veder investment potpisali su danas ugovor o spajanju dve grupe i formiranju petog najvećeg po broju korisnika operatera mobilne telefonije u svetu", navela je ta grupa u saopštenju.

"Po završetku transakcije, Vilpekom će imati 51,7 odsto egipatskog Orasko telekoma i 100 odsto Vind Italije (Wind Italia)", navodi se i dodaje da će Veder investments imati 20 odsto udela u Vimpelkomu. Tačna vrednost transakcije nije precizirana, ali je ruska štampa prenela da bi ona mogla da iznosi oko 6,4 milijardi dolara (pet milijardi evra) za Vimpelkom i da bi broj klijenata te kompanije mogao da poraste na oko 200 miliona ljudi.

Nova grupa predstavljaće jednu od najvećih svetskih kompanija telefonije, posebno snažnu u Evropi, Aziji i Africi, ukazao je predsednik Vimpelkoma Jo Lunder u saopštenju. "Imamo zajedničku viziju, s našim novim partnerima iz Vimpelkoma, i obećavajuće projekte naše nove kompanije", dodao je Saviris.

Pročitajte i:  Nintendo obustavlja dostavu svojih proizvoda u Rusiji

Izvor: Beta, RTT News

Facebook komentari:
ERP 2022

Tagovi: , , , , ,