Plazma

Rusija najavila dronove bombardere

Mali dronovi se već neko vreme testiraju kao deo vojne opreme, te je Rusija u tom duhu najavila da bi ovi mogli da postanu redovni deo vojnog arsenala ove zemlje.

PCPress.rs Image

Rusko Ministarstvo odbrane je nedavno izdalo saopštenje u kojem stoji to da ne samo da se planira da dronovi uđu u vojne redove, već i da male letelice budu opremljene različitim tipovima naoružanja. Tako se već radi na „minijaturnim bombama“, koje su odgovor na situaciju iz Sirije u kojoj su pripadnici ISIS-a rusku bazu napali naoružanim dronovima. Još uvek se ne zna kada bi naoružani dronovi mogli da polete, te su neki skeptični, budući da su grandiozne vojne najave česta pojava, što ne garantuje da će biti realizovane.

PCPress.rs Image

Najviše brine efektnost, te načini zloupotrebe najavljenih dronova, budući da mogu da se kreću brzo, ali još uvek nisu precizni kada je u pitanju pogađanje meta. Štagod da se dogodi izvan utopije u kojoj se od oružja potpuno odustalo, činjenica je da će roboti i autonomne letelice igrati važnu ulogu na bojnim poljima budućnosti.

Pročitajte i:  Rupa u gvozdenoj digitalnoj zavesi Rusije - VPN

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Data centri 2022

Tagovi: , , , ,