Top50 Glas publike

Ruska kompanija krekovala enkripciju za iOS 4

PCPress.rs ImagePošto je prošle godine krekovala Apple-ov bekap za iPhone, ruska bezbednosna kompanija ElcomSoft otkrila je način i da prodre u enkriptovan sistem koji čuva podatke na smart telefonu. Apple je od pojave iOS-a 4 štitio podatke na prenosivim uređajima korišćenjem sistema enkripcije pod običnim nazivom Data Protection. Svi Apple-ovi proizvodi od 2009. godine nadalje koriste taj sistem zaštite, uključujući iPhone 3GS (koji se može nadograditi na iOS 4), iPhone 4, iPad, iPad 2 i nedavne iPod Touch modele.

ElcomSoft još nije objasnio kako je krekovao bezbednosni sistem, ali prva tačka napada verovatno je bio sam korisnički bezbednosni ključ budući da je sve podložno napadu čim je uređaj otključan. Iz kompanije su samo rekli da im je pomogla slabost u bezbednoj arhitekturi koju Apple koristi, počevši od lozinke koja se sastoji od četiri cifre. To ostavlja samo deset hiljada mogućih brojevnih kombinacija.

ElcomSoft je u poslednje tri godine stekao reputaciju zbog krekovanja raznih enkripcionih sistema, uključujući verifikacione sisteme koje koriste Canon, Nikon, WPA2 wireless security kao i brojnih individualnih aplikacija.

Pročitajte i:  Institucija Poverenika obeležila Dan zaštite podataka o ličnosti 2023. godine

Izvor: IT News

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,