Ruta “Sremski Karlovci” u okviru aplikacije “Novi Sad priča”

Aplikacija „Novi Sad priča“ obogaćena je jedinstvenom rutom „Sremski Karlovci“, saopšteno je iz kompanije Telekom Srbija. Ova lokacija predstavljena je kroz 15 najznačajnijih kulturno-istorijskih lokacija.

Karlovacka gimnazija_stara „Zahvaljujući ruti „Sremski Karlovci“, svaki posetilac će imati priliku da se upozna sa istorijskim značajem znamenitosti kao što su Karlovačka gimnazija, Patrijaršijski dvor, Bogoslovija, palata Ilion, Stražilovo, da sazna gde su se odvijali pregovori okončani čuvenim „Karlovačkim mirom“ ili koji se značajan istorijski događaj odigrao na balkonu zgrade Magistrata“, kažu iz Telekoma.

 „Novi Sad priča“ je lični vodič za obilazak 60 najznačajnijih lokacija u tom gradu i obližnjim ambijentalnim celinama, nudeći potpuno novu percepciju grada uz pomoć fotografija iz ranijih perioda, tekstova i audio zapisa. Aplikacija je jednistvena i zbog primene koncepta „proširene stvarnosti“ (augmented reality) prilikom prepoznavanja i lociranja lokacija i ruta.

Dostupna na srpskom i engleskom jeziku, aplikacija je razvijena za operativne sisteme Android i iOS i dostupna je besplatno na Google Playu i App Storeu.

Aplikacija za mobilne uređaje „Novi Sad priča“, zajedno sa istovetnom aplikacijom za Beograd, nastala je u okviru šireg projekta Telekoma Srbija pod nazivom „Grad priča“.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  „Nijedna vrsta ne umire sama“ – nova kampanja Telekoma Srbija
SBB

Tagovi: ,