BIZIT 2022

Sada možete da blokirate i Marka Zukerberga

Mark Zukerberg ima oko 95 miliona Facebook prijatelja, a taj broj se konstantno povećava. Oni koji su pokušali da ovog milijardera uklone sa svoje liste prijatelja, mogli su da zaključe da blokiranje osnivača Facebook-a neko vreme nije bilo nemoguće, te su dobijali poruku „Ovaj profil trenutno ne može da bude blokiran“. Kompanija je naknadno objavila da je do toga došlo zbog greške na platformi, a zbog koje nije bilo moguće blokirati profile koje je već blokirao veliki broj korisnika, a za kratak vremenski period.

PCPress.rs Image

Ispostavilo se da je veliki broj Facebook korisnika ovo već pokušao, pa je mreža generisala odgovor koji je sprečavao da Zukerberg postane žrtva viralnih kampanja. Iz kompanije naglašavaju da ovakav odgovor nije specijalno napravljen za samo jedan profil, već se pojavljuje uvek kada je neki nalog pokušalo da blokira više korisnika, budući da viralne kampanje često upućuju veliki broj ljudi da blokiraju neku osobu bez opravdanog razloga.

Pročitajte i:  Facebook počinje da testira podrazumevanu end-to-end enkripciju na Messenger-u

Iz Facebook-a su nedavno objavili da je problematična greška ispravljena, te da je proces predstavljao veliki tehnički izazov. Nova ispravka sada omogućava bilo kojem korisniku da blokira Zukerberga, te tako izbegne PR postove vođe jedne od najuticajnijih društvenih platformi.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,