TrendMicro

Safex radionica: Kriptovalute su tu da ostanu

Pre nešto manje od dve nedelje pisali smo o SAFEX-u, novoj kriptovaluti koja se razvija u Beogradu, a iza koje stoji kompanija Balkaneum. Kompaniju je pokrenuo softverski inženjer i tržišni analitičar, Daniel Dabek, koji je rešio svoj biznis da smesti upravo u prestonici Srbije. Safex je kriptovaluta koju je Daniel razvio sa timom naših profesionalaca i koja širi svoju zajednicu iz dana u dan, a kako bi se ljubitelji kriptovaluta upoznali sa novim projektom i planovima za dalji razvoj prve srpske kriptovalute održana je radionica SAFEX kriptovalute. 

Na početku se posetiocima obratila Ivana Todorović, glavni ekonomista Safex-a i operativni direktor Balkaneuma, koja je govorila o načinu funkcionisanja kriptovaluta i njihovim prednostima. Zaključila je da su kriptovalute budućnost i istakla da će opstati one koje nađu realnu primenu u svakodnevnim aktivnostima.

Zatim se zajednici obratio i glavni tvorac Safex-a i generalni direktor Balkaneuma, Daniel Dabek, koji je na praktičnom primeru objasnio kako se koristi Safex wallet, kako se skladište ključevi i prebacuju kriptovalute sa jedne adrese na drugu. Razliku između privatnog i javnog ključa Daniel je ilustrovao na zanimljiv način: „Pametno bi bilo da privatni ključ sačuvate za sebe i ne pokazujete ga nikom, a baner sa javnim ključem prikažite za vreme finala svetskog prvenstva“.

Pročitajte i:  Sprema se velika nadogradnja Ethereuma

Kako je rečeno, očekuje se da će se transfer Safex valute na sopstveni blockchain dogotiti već tokom jula 2018. godine, a najavljeno je i da će platforma za kupovinu i prodaju dobara i usluga, biti izbačena za vreme božićnih praznika. Zatim je usledio i neformalni deo događaja gde su zaintresovani uz piće i picu mogli da porazgovaraju sa zaposlenima koji rade na razvoju Safex-a.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,