ePlaneta

Sakrijte šta čitate na Facebook-u

PCPress.rs ImageMnogim korisnicima Facebook-a se ne sviđa što su njihove čitalačke navike vidljive na mreži. Verovatno ste u novostima videli da su vam prijatelji pročitali to i to iz Guardian-a, Washington Post Social Reader-a i sličnih aplikacija. Inače, to je uvedeno u septembru s namerom da se „izrazite kroz ono što radite“ umesto da „lajkujete članke kao što se obično čini“, kako su poručili iz Facebook-a.

Međutim, ako ne želite da svi vaši prijatelji vide šta čitate, možete da onemogućite deljenje. Recimo, ako u novostima vidite da vam je neki prijatelj pročitao zanimljiv članak i kliknete na njega, Facebook će vas pitati hoćete li da dodate tu aplikaciju. Ako prihvatite, onda će i na vašem profilu pisati šta ste čitali. Međutim, mnogi korisnici ne znaju da će vas Facebook automatski poslati do tog članka i ako kliknete na Cancel tako da možete da čitate do mile volje i ne objavljujete svoje čitalačke navike celoj mreži.

Inače, sve aplikacije traže dozvolu Add app activity na vaš profil, što znači da će da objavljuju članke koje čitate. Da biste to zabranili, dovoljno je da kliknete na X pored Add app activity to your timeline. Ako hoćete da ograničite ko će da vidi vaše postove i aktivnosti s te aplikacije, moraćete da promenite podešavanja ‒ jednostavno izaberite Custom iz padajućeg menija pored App activity privacy. Ako želite da se vaše aktivnosti uopšte ne objavljuju, kliknite na Only me u padajućem meniju pored These people or lists. Ili napravite Custom spisak ako hoćete da ono što ste pročitali podelite s određenim brojem prijatelja.

Pročitajte i:  Vaša bezbednost je uvek na sigurnom uz Samsung Galaxy kontrolnu tablu za privatnost i bezbednost

Izvor: IT News

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,