BIZIT 2022

Samolepljivi papirići za beleške sada imaju svoju elektronsku verziju

Iako provodimo ceo dan na pametnim telefonima, tabletima ili ispred računara kucajući na tastaturi, i dalje imamo olovke i papiriće na svojim stolovima kako bismo mogli nešto brzo da zabeležimo. Samolepivi papirići za poruke ostaju popularni jer se lako mogu zalepiti negde da bi se osiguralo da ih primećujemo, i u suštini ne postoji prava alternativa koja će ih zameniti, međutim, možda će Microsoft to uspeti da učini.

PCPress.rs Image

Microsoft-ov istraživački tim je stvorio novi u osnovi mali ekran, otprilike veličine papirića za beleške, koji se lako može pomerati i zalepiti na površine. Tehnologija koja stoji iza ekrana je zapravo ePaper, a struju dobija iz integrisanih solarnih ćelija. Bitan je podatak da solarne ćelije mogu generisati energiju od veštačkog osvetljenja, a ne samo iz dnevne svetlosti. Krajnji rezultat je elektronska beleška kojoj nikada ne treba uključivanje i punjenje.

Ove elektronske nalepnice se ažuriraju preko pametnog uređaja kao što je pametni telefon ili tablet pomoću Bluetooth-a. Ono što je zanimljivo su vrste informacija koje se mogu prikazati. Standardni list papira može da sadrži statičku informaciju, međutim ovim beleškama se može reći da prikažu vreme prikaza, na primer, i da se ažuriraju u redovnim intervalima. Isto možete učiniti i sa sportskim rezultatima, cenama akcija, koristiti ga kao tajmer ili ga koristiti kao izlaz za proširenu realnost.

Pročitajte i:  Microsoft pomaže programerima da izvuku još veće performanse iz Xbox Series S konzola

Rezolucija displeja je mala, ali vam ni ne treba veća za ovu veličinu ekrana i vrstu prikazanih informacija. Da li će ovaj uređaj izaći izvan okvira prototipa zavisi od Microsoft-a. Puno će zavisiti od toga koliko košta da ih proizvede i da li kompanija pokazuje interesovanje za masovnu proizvodnju ovakvog uređaja. Ako biste mogli da kupite paket od pet ili deset znajući da ih nikada ne treba puniti i da koštaju ne više od nekoliko dolara svaki, verovatno bi bili vrlo popularni.

Izvor: Geek

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,