Samsung bi mogao da usvoji blockchain tehnologiju

Blockchain je svakako jedna od najpopularnijih reči 2017. godine, pa i pored svih negativnih stvari koje se za nju vezuju, a zbog poteškoća i prevara koje su u vezi sa kriptovalutama, tehnologija ima zanimljive potencijale koji bi mogli da se ostvare u mnogim oblastima. Dok kompanije kao što je Huawei razvijaju pametne telefone na kojima će u bliskoj budućnosti moći da funkcionišu blockchain aplikacije, Samsung bi istu tehnologiju mogao da primeni u drugačije svrhe.

PCPress.rs Image

Naime, blockchain tehnologija, koja je osnova svih kriptovaluta, ima potencijal da potpuno promeni način online interakcija, a predstavlja ključnu tehnologiju u okviru različitih modernih aplikacija. Kroz sisteme kriptovanja, te distribucije podataka, blockchain tehnologija omogućava daleko veći stepen zaštite i sigurnosti podataka nego kada bi se oni čuvali na neki drugi način.

Samsung, kao jedan od najvećih proizvođača telefona, ima široku i kompleksnu mrežu snabdevanja, a Bloomberg izveštava da bi kompanija upravo zbog toga mogla da usvoji blockchain tehnologiju, budući da ova može da joj olakša upravljanje pomenutom mrežom snabdevanja. Zahvaljujući njoj kompanija bi u budućnosti mogla da brže isporučuje telefone i čipove, te da smanji troškove isporuka za oko 20%, a kada je u pitanju kompanija poput Samsung-a, taj procenat znači uštedu od nekoliko milijardi dolara.

Pročitajte i:  Samsung počinje masovnu proizvodnju OLED ekrana za laptope

PCPress.rs Image

Tako bi blockchain metoda skladištenja, verifikacije i deljenja transakcija mogla da utiče i na smanjenje vremena koje je potrebno za kreiranje dokumentacije i planiranje aranžmana sa vlastima. Ono što se u izveštaju ne pominje, jeste koliko daleko će Samsung ići u implementaciji blockchain tehnologije, te kada planira da aktivira sistem.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,