BIZIT 2022

Samsung Blu-ray uređaji počeli da otkazuju?

ZDNet je objavio da su došli do informacija da stotinama ljudi odjednom ne radi Samsung Blu-ray uređaj. Neki od korisnika izveštavaju da su se njihovi Blu-ray uređaji zaglavili u beskonačnoj petlji za ponovno pokretanje, i to kada su uključeni.

samsung blu-ray ne radi

Problem istekli SSL sertifikati

Dok se neki korisnici žale da se uređaj sam od sebe pokreće iznova i iznova, drugi objašnjavaju da se čuje zujanje kada uređaj pokušava da očita disk, a u većini slučajeva u uređaju nema diska. Neki od njih se isključuju odmah po uključivanju, a drugi govore da im Blu-ray uređaji ne reaguju na naredbe i pritiskanje tastera. Čini se da problemi nisu ograničeni na samo jedan model koji nam dolazi iz Samsunga.

Na zvaničnoj strani Samsunga i podršku zajednici korisnika, korisnici su postavili probleme koji su nastali ažuriranjem firmvera, ali iz ZDNeta napominju da to nije slučaj, već da je krivac za ovo SSL sertifikat kome je istekao rok, a koji je korišćen za povezivanje Blu-ray uređaja i Samsungovih servera. Iz Samsunga ne žele da se oglašavaju u javnosti zbog ovog problema, a služba zadužena za korisnike obavestila je samo da kompanija istražuje u čemu je problem.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Fold 4 - Sve bolji i bolji!

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: