BIZIT Seminar

Samsung će, kao i Apple, telefone prodavati bez punjača

Nedugo pošto je iPhone 12 počeo da se prodaje bez strujnih adaptera, Samsung je podelio objavu na društvenim mrežama u kojoj se ruga Apple-u zbog toga što u pakovanje sa telefonom nije uključio i punjač. Taj komentar bi južnokorejska kompanija sada verovatno rado zaboravila, zbog toga što sada Samsung planira da isto tako izbaci punjače iz svojih pakovanja telefona sledeće generacije.

PCPress.rs Image

Galaxy S21 bez punjača i slušalica

Glasine su još u junu, ali i oktobru ukazivale na to da bi sledeći Galaxy S21 uređaji mogli da ne uključuju punjače ili slušalice u svoje kutije, a sada je to potvrđeno i od strane regulatornih agencija određenih država u kojima Samsung prodaje svoje proizvode.

PCPress.rs Image

U Brazilu je regulatorna agencija ANATEL odobrila novi Galaxy telefon za prodaju, navodi Tecnoblog, a dokumentacija, iako je štura, potvrđuje da nijedan od tri dolazeća uređaja, ne stiže sa slušalicama ili punjačem. Tim činom, Samsung će krenuti Apple-ovim stopama, koji je saopštio da se na takav potez odlučio “iz brige prema okruženju”, međutim upućeni navode da je to ipak zbog toga što se želela očuvati profitna stopa.

PCPress.rs Image

Izvor: MacRumors

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,