Top50 Glas publike

Samsung donosi Galaxy Watch Active funkcije na starije modele svojih pametnih satova

Samsung je odlučio da starije modele svojih pametnih satova „obraduje“ najnovijim softverom. To znači da će oni dobiti sve funkcije koje poseduje i novi Galaxy Watch Active smartwatch, kao što su Active One UI interfejs, kao i poboljšane funkcije koje se tiču praćenja zdravstvenog stanja korisnika. Ova unapređenja dobiće Galaxy Watch, Gear S3 i Gears Sport pametni satovi.

PCPress.rs Image

Sa strane zdravstvenih funkcija, korisnici će dobiti brži i jednostavniji sistem praćenja kroz Samsung Health aplikaciju, kao i kroz vidžete na satovima, a dodata je i opcija praćenja podataka prilikom plivanja. Među unapređenjima su i detaljniji sistem za praćenje sna koji upoređuje rezultate korisnika sa prosekom u njegovoj starosnoj grupi. Kada se pokrene Samsung Health, prikazaće se ekran sa dnevnim aktivnostima i praćenjem progresa ostvarivanja zadatih ciljeva.

Ova unapređenja uticaće i na dužinu trajanja baterije. S obzirom da je novi softver bolje optimizovan i da ima bolji memorijski menadžment, Samsung tvrdi da će se na pomenutim modelima satova produžiti vreme između dva punjenja. Uz to, korisniku je na raspolaganju da sam fino podesi razne parametre, kao što su stepen osvetljenja ekrana i vreme posle kog će se ekran ugasiti, što takođe može da doprinese produženju rada baterije.

Pročitajte i:  Šta je najvažnije kod odabira pametnog sata?

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,