Top50 Glas publike

Samsung drži 88 procenata tržišta preklopnih telefona

Ove godine, Samsung je prodao četiri puta više preklopnih telefona nego u 2020. godini. Razlog je prvenstveno u tome što su ovogodišnji modeli Galaxy Z Fold 3 i Z Flip 3 znatno jeftiniji od svojih prethodnika, a uz to poboljšani su im mehanizmi preklapanja i softver. Uostalom, Z Flip 3 je u rangu cene iPhone 13 Pro, što je mnoge korisnike opredelilo baš za ovaj telefon. Takođe, pokazalo se da su preklopni telefoni mnogo interesantniji korisnicima od njihovih flagship monoblok modela.

samsung

Uostalom, kako Samsung Galaxy S21 košta oko 800 dolara, a Z Flip 3 990 dolara, korisnici su se masovno odlučivali da doplate još malo da bi dobili preklopni telefon. A tržište mobilnih telefona više nije marginalno. U protekloj godini prodato je više od 9 miliona takvih uređaja, što je tri puta više nego u 2020. godini, a Samsung u tom segmentu drži čak 88 procenata tržišta. U kompaniji se nadaju da će u narednoj godini, zbog očekivanog povećanja konkurencije, ali i mogućeg ulaska Apple-a u ovaj segment, uspeti da zadrže bar tri četvrtine tržišta.

Pročitajte i:  Mercedesov glavni dizajner prešao u Samsung

Najveći dobitnici će svakako biti korisnici. Očekuje se da će cena ovih telefona u narednim godinama značajno padati, da će se unaprediti fleksibilni ekrani i mehanizmi za preklapanje i da će svaka iteracija ovih uređaja biti sve dostupnija prosečnom korisniku.

Izvor: CNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,