BIZIT 2022

Samsung Forum 2014 – inovacije i van dnevne sobe

Samsung, petu godinu za redom, održava svoju godišnju evropsku konferenciju – Euro Forum. Svake godine u drugom gradu, ove se Samsung Forum smestio u Malagu, a kao i uvek do sada, bio je prva evropska manifestacija na kojoj su se mogli videti predstavljeni na CES-u par nedelja ranije.

20140127-155316.jpg
Photo: PC Press

Kako je na samom početku centralne konferencije Samsung Foruma 2014 rečeno, iz kompanije su želeli da daju uvid u ono šta je inspirisalo Samsung i koji proizvodi će biti ključni u 2014. godini. A termin koji se provlačio tokom celog dana i biće jedan od ključnih ove godine je UHD.

“2014. godina je godina UHD-a, mi u nju ulazimo našim zakrivljenim UHD-om predstavljenim na CES-u”, rekao je BK Yoon, jedan od predsednika kompanije Samsung Electronics.

Photo: PC Press
Photo: PC Press

Samsung će evropskom tržištu u martu doneti šest modela zakrivljenih televizora koji, prema rečima Majkl Zolera, jednog od potpredsednika evropskog ogranka kompanije, imaju šire vidno polje, viši kvalitet slike. Njihovi modeli opremljeni su i Purcolor tehnologijom, tehnologijama kao što su UHD upscaling i UHD dimming, koji omogućava duplo veći kontrast u odnosu na ravne televizore. Za one koji imaju bojazan oko količine UHD materjala, Samsung je spremio UHD video pack, sa najnovijim filmovima i ostalim ostvarenjima, ali i najavio Netlix UHD servis koji će takođe biti dostupan od marta, kad i televizori.

Pročitajte i:  Iznenađujuća vest o Android Samsung Galaxy mogle bi naterati Apple da preispita svoj iPhone
Photo: PC Press
Photo: PC Press

Međutim, inovacije ne prestaju u dnevnoj sobi, kažu iz Samsunga, a podjednak fokus usmeren je i na kućnu elektroniku. Na Samsung Forumu 2014, predstavljena je nova veš mašina Samsung WW9000.

Osim modernog dizajna, mašina poseduje eco bubble tehnologija, optimizuje potrošnju struje i vode u odnosu na količinu veša, upravljanje je jednostavno, pomoću 5-inčno touchscreen ekrana, a zahvaljujući opciji smart control, nagledanje i upravljanje veš mašinom moguće je i preko smartfona i tableta.

frizider
Photo: PC Press

Savremen i čist dizajn odlikuje i ShowCase frižider, a na Forumu je predstavljen model za 2014. godinu namenjen evropskom tržištu.

“Trebaju nam kuće koje će doprineti produktivnosti, dati nam kontrolu i koje će znati naše potrebe. To je izazov, ali je i šansa, a Samsung je za nju spreman”, rekao je Yoon.

Photo: PC Press
Photo: PC Press

Na Samsung forumu prikazani su i mobilni noviteti ove kompanije, koji su premijeru imali na CES-u, Note Pro tableti kao i novi fotoparati, među kojima i Galaxy Camera druge generacije.

Galeriju fotografija sa Samsung Foruma pogledajte na našoj Facebook strani.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,