N Central domination

Samsung Galaxy S10 možda dolazi u tri varijante

Iako još uvek nije predstavljen ni Samsung Galaxy Note 9 telefon, već se pojavljuju govorkanja o sledećem flegšip modelu – Galaxy S10. Prema Business Insider-u, analitičar Ming-Chi Kuo je objavio da veruje da će se S10 proizvoditi u tri veličine: 5,8“, 6,1“ i 6,4“. To su vrlo verovatno iste ili veoma slične dimenzije ekrana koje se očekuju i kod sledeće serije Apple telefona, pa Kuo veruje da Samsung želi da u svakoj varijanti parira „jedan na jedan“.

Prema ovom analitičaru, dva veća S10 modela će imati senzor otiska prsta ugrađen ispod ekrana. To sugeriše da će najmanji telefon biti tzv. „entry-level“ model dok će veća dva modela potencijalno imati bolje hardverske specifikacije i da će targetirati druge (više) segmente tržišta. Ovakav zaključak je izveden iz činjenice da Galaxy S9 nudi dve dimenzije ekrana (5,8“ i 6,2“), sa blagim razlikama u specifikacijama (veći model ima malo napredniju kameru i više RAM-a, na primer).

S obzirom da je Kuo poznat po preciznom predviđanju Apple-ovih planova, i da je sada počeo da analizira i Samsung, možemo da kažemo da se radi o prilično pouzdanom izvoru informacija. On kao jedan od najvećih noviteta proglašava senzor otiska prsta koji je ugrađen u ekranu i smatra da će to biti opcija koju će Samsung marketinški koristiti kao jednu od najvećih prednosti u odnosu na iPhone, koji identifikaciju zasniva na prepoznavanju lica.

Još neke od nedavnih nezvaničnih informacija koje kruže po Internetu o S10 modelu su da će imati pet kamera – pored dve standardne kamere pozadi, imaće i kameru sa širokougaonim sočivom, dok će na prednjoj strani imati dve kamere. S obzirom da Samsung svoje nove flegšip modele obično predstavlja krajem februara, još ćemo sačekati da vidimo da li su ova predviđanja tačna.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,