ePlaneta

Samsung Galaxy S11 imaće 108 MP kameru i 5x optički zum

Prvi renderi Samsung Galaxy S11 telefona ukazivali su da bi taj telefon mogao da ima napredniji kamera sistem, a sada stižu neke dodatne informacije koje to potvrđuju. Naime, pojavili su se izveštaji da će Samsung-ov flagship model za sledeću godinu imati kameru rezolucije 108 megapiksela, posebnu ultraširoku kameru i kameru sa 5x optičkim zumom. Naravno, pored njih, na raspolaganju će biti i ToF senzor.

PCPress.rs Image

Takođe, očekuje se da će 108 MP senzor i 5x zum biti upotrebljeni i na njihovom drugom preklopnom telefonu, za koji se predviđa da će biti predstavljen krajem februara. Za sada nema informacija koje se tiču načina preklopa – da li će se Samsung držati preklopa koji je postavljen na prvom Galaxy Fold-u (koji se definitivno nije pokazao kao najbolje rešenje), ili će se možda upotrebiti flip dizajn, koncept koji je predstavljen pre nekoliko meseci na Samsung-ovoj developer konferenciji.

Samsung nije jedini koji će, ako je verovati izveštajima, imati kameru od 108 megapiksela. I Xiaomi je najavio istu rezoluciju kamere za svoj budući Mi Mix Alpha moel, a već je imaju u Mi Note 10 telefonu. Ipak, važno je naglasiti da megapikseli nisu jedini parametar koji čini neku kameru dobrom, pa ostaje da se vidi da li će ovaj budući model uspeti da sve „skocka“ u proizvod vredan pažnje.

Pročitajte i:  Za sve koji su u potrazi za novim televizorom, imamo idealan paket za vas

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,