Samsung i Mastercard rade na razvoju kartice sa senzorom za otisak prsta

Samsung sarađuje sa Mastercardom na biometrijskoj kartici za skeniranje plaćanja sa ugrađenim čitačem otiska prsta. Čini se da je tehnologija slična biometrijskim platnim karticama Mastercarda predstavljenim 2017. godine, koje vam omogućavaju potvrdu identiteta kupovine bez ikakvog dodirivanja tastature. Međutim, Samsung je rekao da će kartice usvojiti novi sigurnosni čipset od Samsungovog Sistem LSI Business koji integriše nekoliko ključnih diskretnih čipova, umesto da koriste trenutnu tehnologiju Mastercarda.

PCPress.rs Image

Prvo testiranje u Južnoj Koreji

Cilj je povećati sigurnost uz smanjenje fizičkih tačaka kontakta, jer se vaš otisak prsta skenira direktno sa vaše kartice, a ne sa spoljnog uređaja na prodajnom mestu. Međutim, kartica je kompatibilna sa Mastercard-ovom tehnologijom za potvrdu identiteta, i može se koristiti na bilo kom Mastercard čipu ili POS terminalu.

Poređenja radi, Apple Card je dizajniran uglavnom za upotrebu na pametnom telefonu, ali Apple izdaje fizičku titanijumsku karticu sa utisnutim laserom na vašem imenu. Ako, pak, koristite Apple-ovu fizičku karticu, moraćete da unesete kod u POS uređaj jer nema ugrađenog čitača otiska prsta.

Pročitajte i:  Potpuni game changer - Upoznajte novu generaciju Samsung Galaxy Z pametnih telefona

Iako će kartica koristiti Mastercard na klirinškoj i prodajnoj strani, finansijski će je podržati Samsung Card, koji je u vlasništvu Samsung Life Insurance i najveća je Južnokorejska kompanija za kreditne kartice. Kartica će se pojaviti u Južnoj Koreji kasnije tokom ove godine, ali Samsung nije rekao da li će i kada doći u druge regione.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,