ASUS ROG Flow

Samsung i Seagate zajedno razvijaju SSD kontrolere

Samsung Electronics je najveći svetski proizvođač fleš čipova, a Seagate Technologies je najveći proizvođač hard diskova, pre svega za “enterprise” segment tržišta; ove dve kompanije su u četvrtak potpisale ugovor o zajedničkom razvoju i razmeni licenci za kontrolere za SSD diskove, koji će se takođe najviše koristiti u velikim poslovnim okruženjima.
Cilj ovog udruživanja je razvoj tehnologije za SSD kontrolere visokog stepena pouzdanosti i visokih performansi, što su osnovni zahtevi koje postavlja ciljni segment tržišta. Kontroleri će se, zajedno sa Samsungo-vim 30-nanometarskim MLC NAND čipovima, ugrađivati u Seagate-ove SSD diskove; s druge strane, moguće je i da će Seagate prihvatiti obavezu da isključivo koristi Samsung-ove “multi-level cell (MLC)” fleš čipove. Budući da i Intel (i još neki proizvođači) koristi MLC NAND čipove, sva je prilika da će se razvoj naprednih kontrolera isplatiti, pre svega, u pogledu podizanja nivoa pouzdanosti SSD diskova.
Ovo nije prvi put da Seagate potpisuje ugovor o saradnji, vezan za SSD diskove: početkom godine, ovaj proizvođač se udružio sa firmom LSI, radi proizvodnje PCI Express X4 interfejsa, koji omogućava ulančavanje do šest Seagate-ovih SSD diskova Pulsar i povezivanje tako formiranog lanca preko Serial Attached SCSI (SAS) veze.

Pročitajte i:  iPhone korisnici lojalniji od korisnika Android telefona

Izvor: Xbit Labs

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , ,