Samsung i UNESCO za obrazovanje u zemljama u razvoju

Samsung i  UNESCO najavili su partnerstvo sa ciljem da učenicima u zemljama u razvoju omoguće pristup boljem obrazovanju.

Samsung and UNESCO MoU signing ceremony-1Sporazum su na Globalnom forumu obrazovanja i veština u Dubaiju potpisali Seok Pil Kim, izvršni potpredsednik Samsunga i Irina Bokova, generalni direktor organizacije UNESCO, a ovo partnerstvo direktno podržava pet glavnih sektora programa organizacije UNESCO za obrazovanje, kulturu, prirodne nauke, društvene i humanističke nauke, komunikaciju i informisanje.

„Obrazovanje vidimo kao okosnicu koja nacijama omogućava da realizuju svoj potencijal kako bi izgradile održiva i jaka društva gde ljudi mogu da napreduju. Zajednička vizija obrazovanja i kulture Samsunga i organizacije UNESCO omogućiće ovom partnerstvu da na značajan način doprinese zajednicama širom sveta”, rekao je, Seok Pil Kim, izvršni potpredsednik Samsunga.“

Inicijativa „Mobilno učenje“ organizacije UNESCO teži da pruži obrazovanje za sve tako što će ponuditi pametnije načine da se podrži proces učenja putem mobilnih uređaja. Projekat će omogućiti kompaniji Samsung i organizaciji UNESCO da ostvare saradnju i konkretan progres na polju obrazovanja pri čemu će se saradnja u budućnosti proširiti na oblast kulture i nauke.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Fold3 - Budućnost je stigla

„Sporazum između UNESCO-a i kompanije Samsung pravi je primer inovativnih saveza koji su neophodni kako bi se konsolidovale osnove društava znanja kakva su nam potrebna u 21. veku“, naglasila je Irina Bokova, generalni direktor organizacije UNESCO  i dodala da će ovakav sporazum pomoći da uključe mobilne tehnologije u obrazovne sisteme, kao i da pruže kvalitetno učenje za devojčice i dečake, žene i muškarce, gde god se nalazili.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,