BIZIT 2022

Samsung investira 150 miliona u nove kompanije u Evropi

Kompanija Samsung Electronics otvara kancelariju u Berlinu koja će služiti kao centar za sturtup investicije i akvizicije u Evropi. Samsung NeXT, južno-korejski džin uložiće 150 miliona dolara i već imaju dva investitora u Berlinu. Ideja je da se pribave male kompanije koje se bave belom tehnikom, veštačkom inteligencijom i virtuelnom realnošću.

 

PCPress.rs Image

Samsung koji se takmiči sa Apple-om kao svetski mogul u pravljenju mobilnih telefona, kupio je startup LoopPay, koji je postao usluga za plaćanje putem pametnih telefona. Korporacije obično imaju svoje fondove iz kojih investiraju i uglavnom ne traže strane partnere. Prošle godine na globalnom nivou Samsung je investirao 83,2 milijarde u startup-ove, više od 76,5 miliona u 2015.

SAP Sapphire Ventures prošle godine su ostvarili jedan milion u investiranju u startup-ova. Nick Nigam je investitor Samsunga koji je situiran u Berlinu. Pre nego što se pridružio Samsungu ovog proleća, Petersen je radio dve godine u kompaniji Faber Ventures u Lisabonu, koja se bavi investiranjem u nove internet kompanije. Samsung NEXT je kompanija koja je osnovana u januaru ove godine, sa lokacijom u Mountain View, Kaliforniji, i ima timove u San Francisku, Njujorku, Južnoj Koreji i Tel Avivu. Samsung NEXT se ozbiljno bavi investiranjem, a jedna od najpoznatijih investicija u startap je u Converge Industries, kompaniju koja se bavi dronovima i Liquid Sky, sa cloud igrama kao primarnom delatnošću.

Pročitajte i:  Iznenađujuća vest o Android Samsung Galaxy mogle bi naterati Apple da preispita svoj iPhone

Izvor:BloombergTechnology

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,