ePlaneta

Samsung je predstavio novu HDR10+ prilagodljivu funkciju 

Samsung ima za cilj da poboljša HDR10 + iskustvo gledanja na svojim televizorima novom funkcijom nazvanom HDR10 + Adaptive. Funkcija će koristiti ugrađeni senzor svetlosti televizora za određivanje uslova osvetljenja i automatsko podešavanje kvaliteta slike, kako bi se obezbedilo “bolje kinematografsko iskustvo.”

PCPress.rs Image

Nova funkcija za QLED televizore

Prema Samsung-u, HDR10 + Adaptive funkcija će globalno debitovati sa predstojećom paletom QLED televizora i biće u stanju da pruži sjajno iskustvo gledanja HDR10 + čak i u osvetljenim prostorijama. Funkcija podržava dinamičku optimizaciju od scene do scene, zasnovanu na smernicama kompanije HDR10 + LLC, i sposobna je da prilagodi kvalitet slike bilo kojem stanju osvetljenja sobe, bez gubitka detalja ili kontrasta.

HDR10 + Adaptive funkcija će raditi i sa Filmmaker Mode – postavkom ekrana pokrenutom prošle godine koja isključuje post-processing efekte za tačno prikazivanje sadržaja. Da bi ove nove funkcije učinio korisnicima dostupnijima, Samsung se udružio sa Amazonom kako bi omogućio Filmmaker Mode i HDR10 + za kupce Prime Video-a. Zahvaljujući ovom partnerstvu, svi UHD naslovi na usluzi strimovanja, automatski će se isporučivati u HDR10 + korisnicima Samsung QLED televizora.

Pročitajte i:  Umorni ste od virenja drugih u vaše lične podatke? Evo kako da to sprečite

Trenutno se ne zna da li će Samsung ažurirati postojeću liniju QLED televizora kako bi podržao novu funkciju. Za sada Samsung nije objavio nikakve dodatne informacije o svojoj predstojećoj QLED TV postavi. Ali očekujemo da ćemo čutii više od kompanije u narednim danima.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,