Samsung je predstavio novu HDR10+ prilagodljivu funkciju 

Samsung ima za cilj da poboljša HDR10 + iskustvo gledanja na svojim televizorima novom funkcijom nazvanom HDR10 + Adaptive. Funkcija će koristiti ugrađeni senzor svetlosti televizora za određivanje uslova osvetljenja i automatsko podešavanje kvaliteta slike, kako bi se obezbedilo “bolje kinematografsko iskustvo.”

PCPress.rs Image

Nova funkcija za QLED televizore

Prema Samsung-u, HDR10 + Adaptive funkcija će globalno debitovati sa predstojećom paletom QLED televizora i biće u stanju da pruži sjajno iskustvo gledanja HDR10 + čak i u osvetljenim prostorijama. Funkcija podržava dinamičku optimizaciju od scene do scene, zasnovanu na smernicama kompanije HDR10 + LLC, i sposobna je da prilagodi kvalitet slike bilo kojem stanju osvetljenja sobe, bez gubitka detalja ili kontrasta.

HDR10 + Adaptive funkcija će raditi i sa Filmmaker Mode – postavkom ekrana pokrenutom prošle godine koja isključuje post-processing efekte za tačno prikazivanje sadržaja. Da bi ove nove funkcije učinio korisnicima dostupnijima, Samsung se udružio sa Amazonom kako bi omogućio Filmmaker Mode i HDR10 + za kupce Prime Video-a. Zahvaljujući ovom partnerstvu, svi UHD naslovi na usluzi strimovanja, automatski će se isporučivati u HDR10 + korisnicima Samsung QLED televizora.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Flip5 - Ekran unutra, sada i spolja

Trenutno se ne zna da li će Samsung ažurirati postojeću liniju QLED televizora kako bi podržao novu funkciju. Za sada Samsung nije objavio nikakve dodatne informacije o svojoj predstojećoj QLED TV postavi. Ali očekujemo da ćemo čutii više od kompanije u narednim danima.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , ,