Top50 Glas publike

Samsung kaže da je jedini lek za zavisnost od tehnologije – još veća zavisnost od tehnologije

Navučeni ste na tehnologiju i želite da prestanete. Ali sačekajte, sve što vam treba je više tehnologije, kaže Samsung – i njegov saradnik, Google.

PCPress.rs Image

Šta nam poručuje najnovija reklama dva tehnološka giganta?

U svakom danu postoje trenuci kada se možda ne volite toliko. Neki od tih trenutaka mogu biti umotani u spoznaju da ste sada alat tehnologije. Ne kontrolišete ga ni upola koliko izgleda da kontroliše vas. Najgora osećanja, možda, dolaze sa telefonima. Ne možete ih spustiti, iako želite da ih spustite. Kada uspete da ih spustite, ne možete a da ih ne podignete ponovo nakon nekoliko minuta. Ili sekundi. Samsung ima empatiju za vašu nevolju. Toliko empatije da, u novo reklami objavljenoj u saradnji sa Google-om, nudi lek. Reklama prikazuje mikrokosmos svačijeg života. Sedite za stolom sa prijateljima ili porodicom. Znate da biste želeli da ćaskate jedni sa drugima, ali vaš telefon je malo privlačniji. Evo nas, dakle, na večeri. To nije obična večera. Ovo je večera Addison Rae. Ona je poznata, a postala je poznata plešući na TikToku, ponekad sa mamom. Ona ima, iznenađujuće za slavnu osobu, dosta prijatelja.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Watch bi mogao doći sa mikroLED ekranom 2024. godine

Ipak, oni, kao i mi ostali, provode čitavo vreme za stolom šaljući poruke, objavljujući stvari na društvenim mrežama i svakako ne ostavljaju svoje telefone. Rae vidi da je ovo problem i shvata da mora da privuče pažnju svojih prijatelja. Pomislili biste bi da bi ovo bilo lako. Ona je ipak poznata. Ipak, jedini način na koji može da se probije kroz škljocaj radosti telefonske tastature je, oh zamislite, još više tehnologije. Ona počinje da pevuši pesmu u svoj Samsung Galaxy S22 Ultra, pametan prikaz Google-ovog atributa Hum To Search. Ipak, prijatelji je ignorišu. Šta drugo može da uradi osim da iskoristi još više tehnologije? Klikne na dugme ili dva i pošalje pesmu na svoj Samsung TV tako da može da je punom snagom pusti kroz prostoriju. Ovo će sigurno uspeti. Ovo je “Everybody” grupe Backstreet Boys. Ko bi tome mogao da odoli? Niko. Uvek radi. Rae ustaje i počinje da pleše, a ipak je ignorisana. Možda ovo uopšte nisu njeni prijatelji.

Pročitajte i:  Kad vozilo brine da ne zaspite za volanom

Možda su i oni samo glumci, izabrani da igraju njene prijatelje. Uskoro se ispostavilo da nisu glumci. Oni su igrači koji glume njene drugarice i konačno se odvlače od svojih finih Samsung telefona da bi plesali uz muziku koju pušta njen fini Samsung TV. Sigurno nam je, međutim, potrebno malo više tehnologije. Naravno da imamo. Galaxy Watch 4 jednog „prijatelja“ pali svetla, jer ne možete otplesati do prekidača za svetlo. Kako je lepo videti ljude kako se druže uz pesmu! Ali čekajte, Rae još uvek drži telefon dok pleše.

Svi smo gotovi kao civilizacija.

Ili, kako Samsung kaže: „Make It Epic“.

Izvor: Zdnet

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,