BIZIT 2022

Samsung LPDDR3 mobilna memorija ulazi u masovnu proizvodnju

Kompanija Samsung Electronics najavila je da će pristupiti masovnoj proizvodnji mobilne DRAM memorije od 3GB, sa niskom potrošnjom energije i dvostruko više podataka (LPDDR3).

9356478090_9631bc786a_zRado se o mobilnom memorijskom rešenju sa najvećom gustinom za sledeću generaciju smartfona, koja će izazvati prelazak čitave generacije na tržištu sa paketa od 2GB koji su u širokoj upotrebi u sadašnjim mobilnim uređajima.

Samsung 3GB LPDDR3 mobilni DRAM koristi šest najmanjih LPDDR3 čipova od četiri gigabita (Gb) u toj industrijskoj grani u klasi od 20 nanometara (nm), i to u simetričnoj strukturi sa dva seta od tri čipa smeštenih u jednom paketu koji je visok samo 0.8 milimetara. Sa čitavom paletom razlilčitih visina paketa, Samsungova nova i ultra tanka memorijska rešenja omogućiće dizajniranje tankih smartfona i stvoriće više prostora za bateriju, pri čemu će ponuditi brzinu prenosa podataka do 2133 megabita u sekundi (Mbps), navodi se u zvaničnom saopštenju ove kompanije.

„Mobilni DRAM od tri gigabajta će biti usvojen u najnovijim, najmodernijim smart telefonima počev od druge polovine ove godine, a proširiće se na većinu modernih smart telefona širom sveta sledeće godine“, izjavio je Jong-Hjun Džan, izvršni potpredsednik u odseku za prodaju i marketing memorija u kompaniji Samsung Electronics.

Pročitajte i:  Samsung obećava nultu emisiju ugljenika do 2050. godine

„Razvićemo novo 3GB LPDDR3 rešenje koje se zasniva na četiri DRAM čipa od 6Gb LPDDR3 sa simetričnim rasporedom od po dva čipa sa svake strane, što će do kraja godine unaprediti performanse smart telefona za čitavu klasu.”

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

One thought on “Samsung LPDDR3 mobilna memorija ulazi u masovnu proizvodnju

Comments are closed.