PC Press Studio

Samsung Maintenance Mode omogućava zaštitu podataka tokom popravke

Još u julu, Samsung je počeo da testira novu funkciju privatnosti na Galaxy S21 telefonima u Koreji. Nazvan Maintenance Mode, alat je omogućio korisnicima da obezbede svoje lične podatke – uključujući fotografije, poruke i kontakte – kada pošalju svoj uređaj na popravku. Sada Samsung kaže da je ova funkcija spremna za premijeru na globalnom nivou.

PCPress.rs Image

Funkcija za sve uređaje sa One UI 5

Kompanija je počela da uvodi režim održavanja na Galaxy uređaje sa instaliranim One UI 5. Šira dostupnost će uslediti 2023. godine. Drugim rečima, korisnici Galaxy S22 će prvi dobiti pristup ovoj funkciji.

Kada Režim održavanja stigne na vaš telefon, naći ćete opciju da ga omogućite u odeljku „Nega baterije i uređaja“ menija Podešavanja. To će kreirati poseban nalog na vašem telefonu koji će tehničar koristiti dok radi na vašem uređaju. Pored zaštite vaših ličnih podataka, Režim održavanja sprečava tehničara da vidi koje aplikacije ste instalirali. Oni mogu da koriste Galaxy Store za preuzimanje bilo kog dijagnostičkog softvera koji im je potreban, ali kada završe, vaš telefon će automatski obrisati sve nove podatke i aplikacije. Kada se vaš telefon vrati u vaš posed, možete da onemogućite Režim održavanja tako što ćete potvrditi identitet.

Pročitajte i:  Samsung Electronics osvojio 80 nagrada na iF Design Awards 2023

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: