BIZIT 2022

Samsung menja sve Note 7 telefone

Povodom problematične baterije koja je na području SAD i Kanade izazvala požar i eksploziju kod pojedinih uređaja, oglasio se i Samsung zvaničnim saopštenjem. Po onome što se do sada zna interesantno je da je problem vezan za modele koji su prodavani samo na teritoriji Severne Amerike, te da, bar za sada, nijedan potvrđen slučaj nije zabeležen u Evropi!note-7-saopstenje

Treba imati na umu da telefoni kao što je Note 7 imaju veliki broj podizvođača, u zavisnosti od tržišta, pa je stoga logično što je problem lokalizovan samo na modele prodavane u Severnoj Americi. Međutim, zbog mogućnosti da je neko iz Evrope ili bilo kog drugog dela sveta telefon kupio u Americi i onda otišao u svoju rodnu zemlju, Samsung je odlučio da sve telefone povuče, odnosno zameni novim uređajima.

Takođe, softversko rešenje koje je pomenuto u vesti koju je preneo Associated Press nije zvanično, već ga Samsung razmatra, kako bi onemogućio da nastanu novi problemi dok se Note 7 uređaji ne zamene. Samsung je stopirao prodaju Note 7 telefona, dok se ne sprovede temeljna kontrola u saradnji sa dobavljačima i utvrdi koje su baterije loše.

Pročitajte i:  Samsung spreman za "zelenu eru"

galaxy-note-7-20Na zvaničnoj Samsung stranici postoje informacije o programu zamene, a postoje dve opcije koje su na raspolaganju korisnicima:

  1. Možete zameniti svoj Galaxy Note7 za novi Galaxy Note7 u najkraćem mogućem roku počev od 19. septembra. Ova ponuda biće dostupna na mestu kupovine vašeg uređaja.
  2. Možete odmah da zamenite svoj Galaxy Note7 za Galaxy S7 ili S7 edge. Razlika u ceni između uređaja će Vam biti vraćena. Ova ponuda biće dostupna na mestu kupovine vašeg uređaja

Do trenutka kada dobiju novi uređaj, Samsung moli sve korisnike Galaxy Note7 da isključe svoj uređaj i dostave ga na mesto kupovine, što je pre moguće. Takođe, kupci se mole da koriste svoj prethodni uređaj do trenutka kada isporuka novog Note7 bude moguća.

Kupcima koji su avansno naručili Galaxy Note7 i trenutno čekaju isporuku Samsung se izvinjava zbog kašnjenja u dostavi. U saradnji sa svojim partnerima, ulažu se napori da se dostave nove Galaxy Note7 u najkraćem mogućem roku, počev od 19. septembra.

Sve dodatne informacije možete pronaći na: www.samsung.com/rs/note7exchange

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,