ASUS Zenbook

Samsung monitori koji ne zauzimaju prostor na stolu

Samsung je najavio novu seriju monitora koja štedi prostor. Space Monitor serija biće zvanično predstavljena na CES-u, a sastoji se od dva modela. Manji monitor ima dijagonalu 27 inča i QHD rezoluciju, dok veći, 32-inčni model poseduje 4K rezoluciju.

PCPress.rs Image

Osnovna osobina oba modela je način kako stoje na stolu. Umesto uobičajenog postolja, ovi monitori poseduju pokretni nosač koji se priteže za ivicu stola, a kroz njega prolaze svi kablovi. Nosač ima mogućnost rotiranja praktično za 90 stepeni. Kada je uspravljen, monitor može da se priljubi uz zid ili da „visi“ na ivici stola. Spuštanjem nosača, monitor se pomera unapred sve do položaja kada može da se njegova donja ivica ne nasloni na sto.

Ovakav način upotrebe monitora je koristan na više načina. Osim što deluje veoma atraktivno, potpuno oslobađa prostor na stolu i ne zauzima prostor kada se ne koristi. Jedino što bismo još želeli da vidimo je dodavanje ekrana osetljivog na dodir – mada, ako ovaj koncept zaživi, verovatno će i oni doći na red.

Pročitajte i:  Review: Samsung Galaxy A52 i A72 - Na talasu uspeha

Izvor: The Verge

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,